Ideja za svečanu večeru: bruschetta, svinjski file u roštiljskom sosu, mousse...

LIDL DeLuxe meni

Ponekad želim sebi da ugodim... onako maksimalno... da sa najmanje truda dobijem maksimalni rezultat... Ova godina me naučila mnogo čemu pa i tome da moram biti nežna prema sebi i dozvoliti sebi, ponekad, po koju prečicu do "savršenstva".

LIDL DeLuxe meni

Današnja prečica se sastoji u tome da spremim svečanu, luksuznu trpezu za što kraće vreme i sa što manje petljana po kuhinji... jer čak i ja nisam uvek raspoložena za kuvanje satima...

LIDL DeLuxe meni

A ovo je večera koju može napraviti i neko ko nema preterano iskustva u kuhinji... ono osnovno je dovoljno... da zna da umuti šlag, skuva pastu, isprži meso... A za ostalo tu su Lidlovi DeLuxe proizvodi... Pasta kao da ste je vi umesili, roštiljski sok koji je ukusom bukvalno kao onaj koji i sama spremam, mus gotov za par minuta... Ma može jer vreme je ponekad sve a baš to vreme ove godine mi je oduzeto više nego ikad pre... 
Post je nastao u saradnji sa LIDL Srbija...

LIDL DeLuxe meni

BRUSCHETTA SA CHUTNEY-JEM OD SMOKVI, PLAVIM SIROM I KRUŠKAMA

Potrebno je:
1 teglica chutney-ja od smokvi
100 g sira sa plemenitom plesni
1 kruška 
1 baguette hleb
malo meda sa saćem
šaka začinjenih badema
malo ulja od avokada

LIDL DeLuxe meni
LIDL DeLuxe meni

Način pripreme:
Hleb sam isekla na kriške, premazala uljem od avokada (ili maslinovim uljem) i prepekla na gril tiganju.
Na svako parče hleba stavila sam malo chutney-ja od smokvi, po krišku plavog sira, krišku kruške i od gore prelila sa malo meda (stavila i malo saća) i posula sa seckanim začinjenim bademima (mnogo dobra stvar!).

LIDL DeLuxe meni

PASTA SA ŠAFRANOM U KREM SOSU SA SVINJSKIM FILEOM U ROŠTILJSKOM SOSU

Potrebno je:
(za 2 osobe)

300 g paste sa šafranom
2 kašičice kania yogurt&garlic sosa
200 ml slatke pavlake
100 g mariniranih lisičarki
1 svinjski file (oko 500 g)
1 teglica kania barbecue sosa
50 ml maslinovog ulja
So, biber
šaka ljutih badema
100 g rukole

LIDL DeLuxe meni
LIDL DeLuxe meni

Način pripreme:
Svinjski file sam očistila od žilica i premazala roštiljskim sosom. Liveni tiganj  sam dobro zagrejala, stavila malo maslinovog ulja a zatim i meso (ucelo). Posolila sam i pobiberila meso i pekla oko 15 minuta s vremena na vreme okrećući. Poslednjih 5 minuta smanjila sam vatru i poklopila. Meso sam zatim izvadila iz tiganja na tanjir, prekrila folijom i ostavila da “odmori” 10 minuta.

LIDL DeLuxe meni

U međuvremenu u duboki tiganj stavila sam sos od jogurta i belog luka i dodala pavlaku, dobro promešala i zagrejala do vrenja a onda dodala pastu skuvanu prema uputstvu sa pakovanja i marinirane pečurke. Sve sam dobro promešala i dinstala zajedno 1 minut.

LIDL DeLuxe meni

Na tanjire za serviranje stavila sam na dno rukolu, zatim pripremljenu pastu a od gore meso koje sam isekla na šnicle i još malo premazala roštiljskim sosom. Sve sam od gore obilato posula seckanim ljutim bademima.

LIDL DeLuxe meni

KAKAO MOCCA MOUSSE

Potrebno je:
(za 3 porcije) 

200 g cocoa-mocca cream-a
250 ml slatke pavlake
šaka ušećerenih badema
par listića mente

LIDL DeLuxe meni

Način pripreme:
U činiji sam umutila cocoa-mocca cream a onda dodala umućenu slatku pavlaku i sve zajedno još kratko mutila (da se sve lepo spoji).
Mousse sam raspodelila u čaše, posula seckanim ušećerenim bademima i ukrasila listićem mente.

LIDL DeLuxe meni

Napomena: Ako imate vremena (i malo više iskustva u kuvanju) i ipak sve želite napraviti od početka onda recept za slične bruschette imate ovde, recept za svinjski file u roštiljskom sosu ovde, za pastu ovde a za mousse ovde... 😊

LIDL DeLuxe meni

0 comments:

Post a Comment