Kremasta pasta sa biftekom

Kremasta pasta sa biftekom

11 godina... 11 godina je prošlo od prve objave na blogu... Ove objave (klik)... Vreme tako brzo prolazi... Gotovo zastrašujuće...
I nema kolača za slavlje ili nešto slično, mislim nema ni slavlja samo obeležavanja a ova pasta je baš takva... "obična" a u stvari jako specifična i posebna... Dostojna i najsvećanije trpeze... Doduše umesto bifteka možete koristiti i svinjski ili pileći file ;)
Probajte i javite utiske...

Kremasta pasta sa biftekom

Potrebno je:
(za 2 osobe)

2 veće šnicle bifteka debljine 3 cm
3-4 čena belog luka
par grančica majčine dušice
30 g putera

za sos:
1 veza mladog luka
200 g graška
200 g mascarpone sira
50 ml belog vina
100 ml slatke pavlake

Kremasta pasta sa biftekom

za dekoraciju:
šaka lešnika
malo parmezana u listićima
jestivo cveće
mikro biljčice


Kremasta pasta sa biftekom

Način pripreme:
Liveni tiganj sam dobro ugrejala, dodala zatim puter a odmah i meso. Biftek nisam uopšte začinjavala, samo sam ga stavila u tiganj, bez mrdanja 3 minuta. Zatim sam ga okrenula, dodala još malo putera, beli luk (oljušten i sečen na pola) i grančice majčine dušice te i sa te strane pekla 3 minuta.


Kremasta pasta sa biftekom

Meso, beli luk i grančice majčine dušice sam izvadila na tanjir (meso posolila) i prekrila alu folijom a na masnoću sam stavila sitno seckan mladi luk i grašak te dinstala 2-3 minuta a onda dodala mascarpone sir, pavlaku, vino, soli i bibera i nastavila sa krčkanjem još minut-dva. Dodala sam zatim kuvanu pastu, sve dobro promešala i servirala.


Kremasta pasta sa biftekom

Serviranje: Na tanjire za serviranje stavila sam pripremljenu pastu, od gore poređala iseckano meso i ukrasila sa malo listića parmezana, seckanim lešnikom i jestivim cvećem.


Kremasta pasta sa biftekom

2 comments:

Anonymous said...

Sa malo zakasnjenja (iz opravdanih razloga), najiskrenije cestitke! Prvi blog koji otvorim kad mi treba neki recept. Ili kad hocu nesto da isprobam. I uvek sve precizno i provereno. I zdravo. I prelepe fotografije! Nastavi ovako jos godinama!

JA U KUHINJI... said...

Veliko HVALA draga moja Slađo, svako slovce mi jako puno znači 😘❤

Post a Comment