Čokoladne truffle sa uljem koščica šljive


Sasvim posebne truffle. Ono što ih čini tako posebnim je all nut ulje od šljive... To nije obično ulje, to je nešto sasvim, SASVIM posebno. Pri samom otvaranju flašice zapahne vas neopisiv miris marcipana... tako lep, tako jak.


I da, ovo ulje se ne koristi kao ostala, ovo je više aroma kao recimo ekstrakt vanile... e ovo vam dođe kao ekstrakt marcipana... Potrebno je svega par mililitra da jelo od običnog postane nešto sasvim drugu... 


I kao što na samoj bočici piše: "Za kreativne, maštovite, ljubitelje novih ukusa, za one koji vole i one koje vole"



Potrebno je:

200 g čokolade sa 70% kakao delova
100 ml slatke pavlake
oko 50 g kakao praha (za valjanje)


Način pripreme:
Čokoladu sam iseckala na sitno i stavila u činiju pa prelila slatkom pavlakom koju sam zagrejala do vrenja. Sve sam dobro mešala žicom za mešanje dok se fino nije spojilo a onda dodala ulje od koščica šljive i još kratko sve promešala.


Prekrila sam providom folijom i stavila u frižider da se dobro ohladi, može i preko noći.
Malom mašičicom vadila sam kuglice i rukama ih oblikovala u nepravilne "loptice", dodatno stavila u frižider na 30 minuta da se stegnu a onda ih valjala u kakao.


Truffle držite u frižideru do serviranja, u metalnoj kutiji.


Ovaj, moj, recept je objavljen u septembarskom broju magazina MEZZE na str. 90-91.

4 comments:

yzse said...

Ovo moram da probam. Hvala na receptu :)

Petra Kranjica said...

Jako dobro izgleda.

Anonymous said...

Procitala sam Vas recept i ovomesecni Mezze. Svaka cast na trudu koji ulazete da bi mi, citaoci, imali jedan odlican on line magazin o hrani i kulturi koja je prati. Zainteresovala me je prica o All Nut proizvodima. Zelela bih da postoji mogucnost, za nas koji nismo iz Beograda, da narucimo njihove proizvode. Na Facebook stranici su napisali da ce u septembru biti on line prodavnica - ali ne vidim da je to zazivelo. Ako imate veze s njima ili ste u kontaktu - ukazite im da ima zainteresovanih za njihove proizvode i van Beograda tj u ostatku Srbije. Hvala

JA U KUHINJI... said...

Anonymous Hvala, drago mi je da vam se sviđa naš MEZZE :) a all nut-u ću svakako preneti primedbu a vi možete posetiti sajt magazima MEZZE na linku: http://mezze.rs/giveaway-all-nut-hladno-cedeno-ulje-kostica-sljive/ i učestvovati u nagradnoj igri i možda osvojite jednu bocu ulja od koščica šljive. Srdačan pozdrav :)

Post a Comment