Mafini sa jogurtom i čokoladnim kapljicama / Yogurt Chocolate Chip Muffins


Mekani, sočni, vazdušasti... Ovo je osnovni recept koji možete "nadograditi" na mnogo načina... Recimo umesto čokoladnih kapljica možete dodati 100 g nekog bobičastog voća, ili 20 g brašna zameniti sa kakaom ili dodati umesto 50 g brašna 50 g ovsenih pahuljica, ili... i svaki put imate drugačiji slatkiš.



Potrebno je:
(za 12-14 mafina)

250 g mekog brašna tip 500
pola kesice praška za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
prstohvat (himalajske) soli
150 g putera
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
ekstrakt vanile
2 jaja
220 ml jogurta



Način pripreme:
U jednoj činiji sam pomešala brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so a u drugoj žicom za mešanje umutila omekšali puter, dodala zatim obe vrste šećera, ekstrakt vanile a nešto kasnije i jedno po jedno jaje te jogurt. 
Lagano sam onda u tečne sastojke dodala suve i mešala tek da se sve promeša, dodala čokoladne kapljice i još vrlo kratko mešala.



U kalup za mafine stavila sam korpice a onda, najbolje, kašikom za sladoled stavljala testo u korpice i pekla na 200 stepeni oko 18 minuta.
Kada su mafini bili gotovi izvadila sam ih iz pleha na rešetku da se ohlade i posula sa još malo čokolade. Možete ih poslužiti uz bobočasto voće po izboru.



Savet: Ako nemate gde da kupite čokoladne kapljice možete ih i sami napraviti po uputstvima odavde a možete i jednostavno iseckati čokoladu na male kockice.

4 comments:

Anonymous said...

Mafini su zaista nalširi spektrumsvakojakih ukusa i slanih i slatkih i uvek su hit. Odličana je i ova kombinacija

Anonymous said...

Kod mene su recepti za mafine uvek dobrodosli. Sigurno ovakvi vazdusasti, sa mogucnostima za varijacije. Probamo sigurno!

Anonymous said...

Isprobali smo danas mafine, sta da kazem nego da su fantasticni! Junior pojeo u slast, gosti takodje! Probali smo ovu bazicnu verziju, drugi put cemo malo da eksperimentisemo! Hvala na predivnom receptu!

JA U KUHINJI... said...

Sladoled: Super, baš mi je drago da su vam se svideli...
Ja sinoć pustila komentar i "primetila" da su mi nestale slike sa bloga od cele jedne godine, šokirala se, "poludela" i zaboravih da ti odgovorim...
Hvala ti na isprobavanju i jako mi je drago da su vam se svideli :)

Post a Comment