Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Nastavljam priču o Philips Airfryer-u. Prve utiske možete videti ovde a sad sledi nastavak…
Znači od kad ga imam radi punom parom svaki dan i prosto ne znam koju njegovu stranu pre da vam predstavim. Prošli put akcenat sam stavila na prženje bez ulja a ovog puta želim da pričam o pečenju…

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Piletina pečena u Philips Airfryer-u je fantastična… bilo da pečete batkove, krilca ili celo pile kožica je božanstveno hrskava a meso savršeno sočno. Možete peći i šnicle svinjskog vrata ili druge šnicle po želji, isto budu savršene, kao sa roštilja…
A sve to jer Philips Airfryer ima patentiranu Rapid Air tehnologiju - za ravnomernu cirkulaciju vrućeg vazduha velikom brzinom kroz komoru za pečenje. Hrana je tako ravnomerno izložena kruženju vrućeg vazduha tako da se sve podjednako peče.
Kada sam pekla celo pile moram priznati da sam se malo plašila da će mi od gore zagoreti jer je pile blizu grejača ali ne… sve se podjednako i savreno ispeklo.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Takođe fat removal tehnologija/tehnologija za uklanjanje masnoće - za uklanjanje viška masnoće iz hrane i zadržava je na dnu posude bez mogućnosti da se vrati nazad u proces pripremanja hrane. Tajna leži u kombinaciji snažnog grejača, motora i tehnologije.
Tako da je recimo iz jednog pileta izašlo oko 70 ml masnoće… Ako vam je bitno da unosite manje masnoća ovaj uređaj je savršen.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

A povrće… lepše, grilovano povrće nismo jeli… Potpuno savršeno i sin je u par puta kasnije morao da mi kaže: "E ono povrće je bilo super." (a on je veliki kritičar tako da…)
Kombinacija povrća može biti po vašoj volji ali eto ja iskombinovala njima ne baš omiljen patlidžan i tikvice (uz paprike i pečurkice koje vole) i prilog pokupio sve pohvale… a potrebno je 15-ak minuta da ga napravite.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Tako da zaista imate moju toplu preporuku… I samo još da dodam da postoje dva modela Philips Airfryer-a u ponudi, HD9650 (koji vam danas predstavljam) i HD9270 (manji kapacitet i bez tehnologije za uklanjanja masnoće) i oni se mogu kupiti za sada jedino u Gigatron-u i Shoppster-u.


Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 grill pile od 1,4kg
1 veći patlidžan
2 tikvice
po 1 crvena, zelena i žuta paprika
200 g shiitake pečuraka
1 veća glavica crnog luka
200 g miks salata

za marinadu i preliv:
100 ml maslinovog ulja
1 kašičica tucane, ljute, paprike
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica granula belog luka
1 kašičica granula crnog luka
1 kašičica origana
so, biber

Pečeno pile sa grilovanim povrćemPečeno pile sa grilovanim povrćem

Način pripreme:
Marinadu i preliv sam napravila tako što sam u činijici pomešala sve začine pa dodala maslinovo ulje i opet sve promešala.
Delom marinade premazala sam pile sa svih strana i ostavila oko pola sata da se marinira.
Svo povrće sam isekla na krupnije "kockice" a zatim prelila delom marinade i dobro promešala.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem
Pečeno pile sa grilovanim povrćem
Pečeno pile sa grilovanim povrćem

U Philips Airfryer stavila sam pripremljeno povrće i uključila na 180 stepeni na 10 minuta. Posle tog vremena promešala sam povrće, pojačala temperaturu na 200 stepeni i pekla još oko desetak minuta.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Kada je povrće bilo gotovo izvadila sam ga na tanjir a stavila marinirano pile grudima na dole. Uključila sam program za piletinu (aparat ima par programa kao recimo za pomfrit, piletinu, ribu, pite,...) i stavila vreme pečenja 45 minuta. Na pola vremena sam malo premazala pile ostatkom marinade a kada je isteklo vreme okrenula sam pile grudima na gore i pekla još 15-ak minuta tj. dok fino nije porumenelo.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Izvadila sam pečeno pile na tanjir za serviranje, sačekala 10-ak minuta pa servirala sa pripremljenim povrćem (doduše ispekla sam i turu pomfrita 😇).

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

Savet: Možete i prvo peći pile pa taman dok se ono "odmori" 10-15 minuta ispeći povrće… Ja nisam znala koliko će mi vremena trebati za povrće pa sam zato njega prvo pekla a kasnije kada je pile bilo gotovo vratila u Philips Airfryer i podgrejala par minuta.

Pečeno pile sa grilovanim povrćem

0 comments:

Post a Comment