Čokoladni brownie iz Airfryer-a

Čokoladni brownie

Posle prženja bez ulja i pečenja gde se odstranjuje višak masnoće iz samog mesa danas predstavljam stranu Philips Airfryer-a gde se on koristi kao "klasična" rerna pa tako u njemu možete ispeći hleb, mafine, kolač, pitu, lazanje, proju… šta vam je volja jer  je moguče kupiti (odvojeno) i komplet za pečenje (posuda  i kalupi za maffine) – tako da sam uređaj daje dosta mogućnosti za spremanje raznovrsnih jela.
Kalup za pečenje kao i sama unutrašnjost Philips Airfryer-a je od non stic materijala protiv lepljenja pa i to dodatno olakšava pripremu hrane i naknadno čišćenje.
Međutim tu se često postavlja pitanje u vezi sa upotrebom teflonskih nelepljivih premaza i njihovom bezbednošću. Philips uređaji sa premazom (kao što je Airfryer), dizajnirani su tako da se pri normalnoj upotrebi, temperatura kontroliše i ostaje u granicama bezbednosti premaza.
Za upotrebu nelepljivih premaza važe regulatorni propisi (kao što su EU Reach i POP propisi). Svi premazi koji se koriste u Philips Airfryer uređaju ispunjavaju specifične primenljive regulatorne zahteve koje postavljaju zakonodavci pa tako unutrašnjost Philips Airfryera je izrađena od metala koji ima premaz protiv prijanjanja (non stick) i ne sadrži teflon. Ovaj materijal u skladu je sa svim zakonskim i zdravstvenim zahtevima.

Čokoladni brownie

Ovog puta u Philips Airfryer-u pravila sam brownie koji su bili gotovi za 16 minuta, bez potrebe za prethodnim grejanjem rerne ili bilo šta drugo. Tako da ako vam se prijede slatkiš za 20-ak minuta (sa sve pripremom) je gotov...

Čokoladni brownie

Detaljnu priču o Philips Airfryer-u imate ovde a moje dosadašnje utiske možete videti ovde i ovde. Tako da zaista imate moju toplu preporuku… I samo još da dodam da postoje dva modela Philips Airfryer-a u ponudi, HD9650 (koji vam danas predstavljam) i HD9270 (manji kapacitet i bez tehnologije za uklanjanja masnoće) i oni se mogu kupiti za sada jedino u Gigatron-u i Shoppster-u.


Potrebno je:
(za kalup 20x20cm)

85 g čokolade
85 g putera
ekstrakt vanile
1 jaje
60 g šećera
50 g brašna + malo praška za pecivo
30 g seckane čokolade

Čokoladni brownie

za serviranje:
ulupana slatka pavlaka
ribizle ili drugo bobičasto voće
listići nane

Čokoladni brownie

Način pripreme:
U otopljenu čokoladu dodala sam otopljen puter i ekstrakt vanile pa sve dobro promešala da se stvori glatka, jednolična smesa.
Jaje sam dobro umutila sa šećerom pa dodala mešavinu čokolade i putera.

Čokoladni brownie

Dodala sam zatim i brašno i malo praška za pecivo pa sve lagano izmešala a zatim stavila komadiće čokolade i opet blago promešala.

Čokoladni brownie

Kalup sam namazala puterom, izlila pripremljenu smesu i stavila u Philips Airfryer na program za pite (na 160 stepeni) na 16 minuta.

Čokoladni brownie

Kolač sam izvadila iz Airfryer-a i ostavila da se prohladi a zatim servirala sa ulupanom slatkom pavlakom i ribizlama.

Čokoladni brownie

0 comments:

Post a Comment