Piletina sa mlincima / Chicken With Mlinci

Piletina sa mlincima

Gotovo sam sigurna da ćete piletinu sa mlincima uvrstiti u svoj redovan "repertoar" jela... mi definitivno hoćemo.
Još jedno od onih jela koje smo jeli u tišini tj. komentarišući ga i mljackajući tako da veće preporuke od toga nema.

Piletina sa mlincima

Inače kao i mnoga druga jela ovo je neka osnova, da kažem, a celoj priči se može dodati spanać, grašak, tikvice, brokoli... Po volji i želji.
Ja sam bila u iskušenju da brokoli ubacim unutra ali pošto slatkica ne jede brokoli obarila sam ga i dodala ovako sa strane.

Piletina sa mlincima

A šta je to toliko fino u ovom jelu... Pa ta kremasta struktura sosa koja dolazi od Moja Kravica pavlake za kuvanje 😇 i začini koji daju božanstvenu aromu. Naime pazite da vam se jelo suviše ne prosuši jer ne treba biti suvo kao lazanje, treba da ima dozu sočnosti i ne može se baš lepo i pravilno iseći ali zato ukus... Mi smo stvarno oduševljeni...
Probajte i javite utiske...

Napomena: Kratak video pripreme imate sačuvan u highlight na instagramu, na ovom linku (ali mislim da radi samo sa telefona) 😇

Post je nastao u saradnji sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje.

Piletina sa mlincima

Potrebno je:

oko 1 kg pilećeg belog mesa
50 g pancete
1 čen belog luka
250 g mlinaca
oko 800 ml pileće supe
1 kašičica italijanske mešavine začina

Piletina sa mlincima
Piletina sa mlincima
Piletina sa mlincima

za prilog:
rukola
brokoli
vlašac

Način pripreme:
Meso sam isekla na kockice. U tiganju, na malo maslaca, propržila sam sitno seckan luk, dodala sitno seckanu pancetu a onda i piletinu pa sve zajedno pržila oko 10-ak minuta. Pred kraj prženja začinila sam solju, biberom i italijanskom mešavinom začina.

Piletina sa mlincima

Meso sam izvadila na tanjir a u isti tiganj sipala supu i kuvala jedan po jedan mlinac po minut-dva tj. tek dok testo nije omekšalo.
Moja Kravica pavlaku za kuvanje pomešala sam sa italijanskom mešavinom začina, dodala rendanu gaudu (polovinu od pripremljene količine) a kasnije i supu u kojoj su se kuvali mlinci.

Piletina sa mlincima

Na dno vatrostalne posude stavila sam mlince, zatim meso, mlince, meso s tim da mlinci idu na vrh. Zatim sam sve prelila pripremljenim sosom sa Moja Kravica pavlakom za kuvanje i blago promešala, da sos dopre svuda.

Piletina sa mlincima

Činiju sam stavila u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pekla oko 40 minuta tj. dok od gore blago nije krenulo da rumeni, zatim sam dodala preostalu rendanu gaudu i još kratko sve zapekla.

Piletina sa mlincima

Sačekala sam 10-15 minuta a zatim pripremljeno jelo servirala posuto vlašcem na rukoli uz bareni brokoli.

Piletina sa mlincima

0 comments:

Post a Comment