Kremasta čorba sa tortellini pastom / Creamy Tortellini Soup

Kremasta čorba sa tortellini pastom

Kada krenu da jedu a onda posle par zalogaja kažu:" Ovo treba češće da praviš..." sve mi je jasno. Kremasta čorbica sa tortellini pastom je zaista baš fina, okrepljujuća, aromatična i može biti ceo obrok sasvim komotno...samo onda napraviti malo veću količinu :)
Probajte i javite utiske...

Kremasta čorba sa tortellini pastom

Potrebno je:

malo maslinovog ulja
1 praziluk (ili glavica crnog luka)
2 čena belog luka
1 kašičica italijanske mešavine začina
3-4 sveže kobasice (ili 300-400 g mlevenog mesa)
2 kašičice brašna
500 ml pasiranog paradajza
oko 1l pileće ili povrtne supice
100-150 ml slatke (ili neutralne) pavlake
250 g tortellini paste
šaka svežeg bosiljka
himalajska so, biber
malo parmezana



Način pripreme:
U šerpi, na malo maslinovog ulja, propržila sam kobasicu (izvađenu iz omota). Kada je meso porumenelo dodala sam sitno seckan praziluk i beli luk pa nastavila sa dinstanjem narednih 5 minuta. 


Kremasta čorba sa tortellini pastom

Posle tog vremena dodala sam brašno, kratko ga propržila pa nalila pileću supicu i dodala pasirani paradajz. Sve sam dobro promešala, posolila, pobiberila, dodala italijansku mešavinu začina i krčkala 10-ak minuta.

Kremasta čorba sa tortellini pastomKremasta čorba sa tortellini pastom
Kremasta čorba sa tortellini pastomKremasta čorba sa tortellini pastom

Sledilo je dodavanje slatke pavlake a posle par minuta i tortelini paste. Sve zajedno sam kuvala oko 5-7 minuta tj. koliko je trebalo da se pasta skuva.
Na kraju, neposredno pre sklanjanja čorbice sa ringle dodala sam i seckani svež bosiljak, sve lepo promešala i servirala.


Kremasta čorba sa tortellini pastom

Savet: Ako želite meso kobasice možete i zasebno ispržiti na malo maslinovog ulja i dodati tek pri serviranju (umesto kuvati u čorbici) i isto tako umesto kobasice možete koristiti i mleveno meso, samo ga začinite sa malo granula belog luka i aleve paprike.


Kremasta čorba sa tortellini pastom

Savet: Pre dodavanja paste čorbica bi trebalo da bude malo ređa nego što želite jer će pasta upiti deo tečnosti. Ako je čorbica pre dodavanja paste odgovarajuće gustite pastu zasebno skuvajte u dosta slane vode pa je onda ocedite i dodajte u čorbicu.


Kremasta čorba sa tortellini pastom

1 comments:

Anonymous said...

Ovakve corbice su jako zahvalne. Ja obicno koristim chipollata kobasice, stvarno su odlicne za pastu ili ovako u corbi. Probacemo i ovu tvoju varijantu, Junior obicno voli ovakve corbe.

Post a Comment