Mini tart sa kupinama / Mini tart with blackberries


Sezonu kupina treba iskoristiti mada možete ih i zamrznuti i kasnije upotrebiti kako u nekom tartu ovog tipa tako i u sladoledu :)



Potrebno je:
(za 6 kalupa prečnika 12 cm)

za testo:
240 g oštrog brašna
50 g (dve kašike) šećera u prahu
1 burbon vanilin šećer
prstohvat sode bikarbone
120 g putera
korica jednog limuna
2-4 kašike ledene vode

za fil:
400-500 g kupina
4 ravne kašike smeđeg šećera
2 ravne kašike skrobnog brašna

za serviranje:
sveži listovi mente


Način pripreme:
Priprema testa: U činiju za mešanje stavila sam brašno, šećer, sodu bikarbonu, vanilin šećer i sve dobro promešala a onda dodala rendanu koricu limuna i puter seckan na listiće. Sve sam dobro umešala u jako mrvičasto testo a onda dodavala mrvicu po mrvicu vode dok se sve fino nije spojilo.


Raspodelila sam testo u kalupe (predhodno podmazane puterom) i utisnula ravnomerno u dno i ivice. Stavila sam zatim kalupe u frižider da se testo tobro ohladi a onda ga izbockala viljuškom i stavila u rernu predhodno zagrejanu na 220 stepeni.
Posle 5-6 minuta pečenja kašičicom sam pritisla testo koje je malo nadošlo nazad na dno kalupića i nastavila da pečem još par minuta a onda stavila i fil i pekla sve zajedno još oko 25-30 minuta tj. dok kora sa strane nije porumenela.


Priprema fila: U kupine sam dodala smeđi šećer i skrobno brašnno te sve dobro promešala. (Ako koristite smrznute kupine onda ih prvo odmrznite, ocedite pa pomešajte sa šećerom i skrobnim brašnom).


Gotove pitice sam, kada su se ohladile na sobnu temperaturu, stavila u frižider da se dobro ohlade a onda izvadila iz kalupa i servirala sa po kuglom sladoleda od kupine i listićem mente.

2 comments:

Anonymous said...

Da li zbog ovog tanjira, ali fotografije izgledaju carobno. Kad malo bolje razmislim, nije zbog tanjira :-)

Unknown said...

Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon! yahoo sign in

Post a Comment