Svinjske rolnice sa boranijom


Svinjski kare koji nekada zna da bude poprilično suv ovako spremljen je fantastičan a boranija sa bademima je za mene "poezija" sama za sebe...

Potrebno je:
(za 4 osobe)

za rolnice:
6-8 debljih šnicli od svinjskog kare-a
6-8 listova suvog vrata
6-8 kašičica kajmaka
12-16 listova žalfije
malo maslinovog ulja + kockica putera
3-4 čena belog luka
morska so

za boraniju:
1 kg zelene, okrugle, boranije
2-3 veze mladog luka
2-3 čena belog luka
2 šake badema
morska so
maslinovo ulje


Način pripreme:
Priprema mesa: Svaku šniclu sam zasekla po sredini, otvorila kao "knjigu", dobro izlupala, stavila po list suvog vrata, kašičicu kajmaka i po koji list žalfije a onda umotala u rolnicu i pričvrstila kanapom.


Na mešavini maslinovog ulja i putera propržila sam šnicle sa svih strana a onda smanjila vatru, poklopila i dinstala oko 30 minuta (po potrebi dolivajući vrlo malo vode). Na pola dinstanja sam dodala cele čenove belog luka i so. Na kraju kada je sva tečnost isparila zapekla sam rolnice da fino porumene, izvadila kanap iz svake i servirala.


Priprema boranije: Boraniju sam očistila tako što sam samo isekla peteljke (onaj deo gde se boranija drži za stablo), dobro oprala i barila u dosta ključale vode 15-18 minuta. Onda sam je prelila ledenom vodom i dobro ocedila.
U šerpu sam stavila na kolutove sečen mladi luk i sitno seckan beli luk pa sve zajedno propržila na malo maslinovog ulja. Dodala sam onda i boraniju i dinstala je par minuta, posolila.
Zasebno sam iseckala i malo prepekla na suvom tiganju bademe pa ih seckane posula po gotovoj boraniji.


Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

1 comments:

Anonymous said...

Ovo zvuci fino :)

Post a Comment