Mousse od avokada i čokolade


Bombastičan desert i iako u sebi nema šećera i loših stvarčica kalorična je bomba i mala količina je sasvim dovoljna da zadovolji vašu potrebu za slatkim. Doduše količinu slatkoće možete prilagoditi svom ukusu dodavajući više ili manje svežih urmi.


A kad sam već kod svežih urmi, da li ste ih probali... Ja tek nedavno i potpuno sam se oduševila... I mislim da su super zamena za šećer u raznim kolačima, mafinima... Moram malo eksperimentisati na tu temu...



Potrebno je:

1 veći avokado
100 g svežih urmi (datula)
30 g kvalitetnog kakao praha
60 g čokolade sa što većim delom kakao delova
30 ml kokosovog ulja


i još za dekoraciju:
šaka sirovih badema
listići sušenog kokosa
kakao prah


Način pripreme:
U električnu seckalicu stavila sam avokado, urme bez koščica, kakao, otopljenu čokoladu i kokosovo ulje pa pulsno miksala dok se sve lepo nije sjedinilo.
Smesu sam sipala u 3 činijice i stavila u frižider da se dobro ohladi a onda servirala sa malo seckanih badema i listića kokosa te kakao praha.


5 comments:

Petra Kranjica said...

Krasno izgleda.

JeuneFille said...

Moraću opet ovo da pravim, pošto sad vidim da sam pogrešila što sam izostavila (zaboravila da kupim) datule. Lepe su datule, i meni budu najviše do tri dovoljne, kad ih same jedem. Prababa ih je volela. A sad, nekako iznenada, volim ih i ja. A treba mi neka zamena za slatkiše sa kojima ne znam da stanem.

Anonymous said...

Sveze urme su zakon! Steta sto su prilicno skupe. Mus je savrsen!

Ivana Bojović said...

Upravo sam ga napravila...meraviglioso-predivno ! Hvala ! Moram priznati da nisam imala kokosovo ulje...stavila sam maslinovo...i datule sam našla kandirane...ali su sasvim ok...miksala sa štapnim mikserom...i prosto sam oduševljena...i sin i suprug...takođe !

JA U KUHINJI... said...

Ivana Bojović: Hvala na poverenju i isprobavanju recepta. Jako mi je drago da vam se svidelo :)

Post a Comment