Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima / Roast Fish with Asparagus and Potatoes

Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

Ovaj recept je bio pripremljen da izađe 16.3.2020. međutim s obzirom na sve ono što nas je zadesilo blog je bio na pauzi... I znala sam da će ovo svakako biti prvi sledeći post makar sezona mladog povrća i špargli prođe. Na sreću sezona mladog povrća još uvek traje tako da...Iskoristite je...

Izvinjavam se svima koji su, možda, očekivali da se pravim da se ništa ne dešava i da redovno objavljujem recepte... To ne bi bila ja... Bukvalno moje srce je bilo na pauzi iako je život išao dalje... A sada polako osećam da se vraćam sebi i da mogu sa uživanjem i nekadašnjom strašću pripremati i fotkati hranu... Osećam da je vreme da opet "stisnem play" 😊 

Riba je uvek dobra opcija, i rado viđen "gost" na našoj trpezi. Ovog puta sa ultra mekano-hrskavim puterastim mladim krompirićima, šparglama i ljutkastim prelivom... Super fino... Probajte i javite utiske...


Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

Potrebno je:
(za 4 osobe)

8 arbuna tj. oko 1 kg ribe
malo maslinovog ulja
himalajska so, biber

za prilog:
1 kg mladih krompirića
500 g špargli
40 g putera (ili maslinovog ulja)
so, biber

Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

za preliv:
2 kašike sitno seckanog peršun lista
1 čen belog luka
1 ljuta papričica
sok jednog limuna
himalajska so, biber
70 ml maslinovog ulja

i još:
matovilac salata

Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

Način pripreme:
U jedan pleh, na papir za pečenje, stavila sam oprane mlade krompiriće, dodala sam malo listića putera (ili maslinovog ulja ako želite postan obrok), soli, bibera i stavila u rernu na 200 stepeni i nekih 40 minuta.
Arbune sam dobro očistila (skinula krljušt, odstranila utrobu i škrge), oprala pa prosušila. Poprskala sam ih sa malo maslinovog ulja, nalimunisala i stavila u drugi pleh, na papir za pečenje. Pored arbuna stavila sam i špargle koje sam prelila sa malo maslinovog ulja.
Posle 40 minuta pečenja krompirića u rernu sam stavila i pleh sa ribom i šparglama (na nivo 2 i 4) i pekla sve zajedno još 15-ak minuta.


Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

Dok se sve to peklo napravila sam preliv za ribu tj. u činijici sam pomešala sitno seckan peršun, rendan beli luk, sok limuna, sitno seckanu ljutu papričicu, so, biber i maslinovo ulje.
I znači na tanjir za serviranje na dno sam stavila matovilac salatu, na nju arbune a pored špargle i pečene krompiriće. Arbune sam prelila sa malo pripremljenog preliva koji sam poslužila i pored da se može preliti i tokom jela.


Arbuni sa šparglama i mladim krompirićima

0 comments:

Post a Comment