Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem / Creamy shrimp and spinach pasta

Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem

Pasta, u raznim oblicima, nam je često na meniju... Brzo se sprema, svi je volimo i svaki put može biti drugačija... dodavanjem ili oduzimanjem po neke namirnice... Slatkici je najdraža pasta sa piletinom u belom sosu... Eto, sad kad razmislim njene omiljene varijante nema na blogu... doduše ima sličnih varijacija na temu ;)


Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem

Ovog puta glavna "zvezda" su kozice jer daju ukus celom sosu pa i pasti, doduše njoj  (slatkici) "naravno" bez spanaća... 
Orašasti plodovi od gore su meni super dodatak svakoj kremastoj pasti... Ovog puta to su orasi ali mogu biti i bademi, lešnici, indijski odah, kikiriki (sinkić je na njega alergičnan i zato ga ne koristim ni u jednom receptu ali na mnogo mesta bi se super uklopio).
Ultra kremasta, sočna i aromatična pasta sa kozicama i spanaćem... Probajte i javite utiske...


Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem

Potrebno je:
(za 4 osobe)

2-3 čena belog luka
malo maslinovog ulja
350 g kozica
50-100 ml belog vina
300-350 ml slatke pavlake
40 g parmezana
so, biber
2-3 šake (oko 100 g) baby spanaća
šaka-dve oraha
500 g špageta


Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem

Način pripreme:
U većem i dubljem tiganju, na malo maslinovog ulja propržila sam beli luk seckan na listiće a zatim dodala i kozice i pržila par minuta. 
Izvadila sam kozice na tanjir, sirala malo belog vina u tiganj a zatim i slatku pavlaku, so, biber... Posle par minuta dodala sam i parmezan i spanać a onda kada je spanać splasnuo vratila i kozice i ubacila pastu kuvanu prema uputstvu sa pakovanja.


Kremasta pasta sa kozicama i spanaćem

Ako osetite da je sos suviše gust dodajte malo vode u kojoj se pasta kuvala.
Sve sam dobro promešala i servirala. Od gore stavila malo seckanih oraha, posula sveže mlevenim biberom i parmezanom i odmah servirala.


Kremasta pasta sa kozicama i spanaćemKremasta pasta sa kozicama i spanaćem

0 comments:

Post a Comment