Šapice sa orasima

Šapice sa orasima

Još jedan, u nizu, recepata sa patinom...Ipak nije deo mojih uspomena... Često sam na njega naletala po netu i rešila da ga isprobam... I naravno da sam koristila mast umesto putera ;) što i vama toplo preporučujem jer je keksić sve bolji što duže stoji i tako je božanstveno hrskav...
Probajte i javite utiske...

Šapice sa orasima

Potrebno je:
(za 2 kutije keksića)

200 g masti (ili putera)
150 g šećera
2 kesice burbon vanilin šećera
2 jaja
400 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
150 g mlevenih oraha
prah šećer (za valjanje)

Šapice sa orasima

Način pripreme:
Mast i šećer sam dobro umutila žicom za mešanje. Dodala sam i vanilin šećer a onda i jedno po jedno jaje. Kada se sve fino ujednačilo dodala sam brašno, prašak za pecivo a na kraju i mlevene orahe.
Modlice sam namazala mašću, posula brašnom pa utiskivala testo, ne treba da prelazi ivicu kalupa jer će tokom pečenja narasti.

Šapice sa orasima

Kalupiće sam stavila na pleh pa u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 15 minuta tj. dok blago nisu porumeneli. (Ako imate veće modlice možda će vam trebati malo više vremena da se keksići ispeku).

Šapice sa orasima

Kada sam izvadila pleh iz rerne sačekala sam par minuta a zatim keksiće izvadila iz kalupića, uvaljala u prah šećer i ceo postupak ponavljala dok sam imala testa s tim da modlice posle nisam više podmazivala već samo punila "novim" testom.

Šapice sa orasimaŠapice sa orasima
Šapice sa orasimaŠapice sa orasima

Savet: Keksići su još i bolji kad odstoje neki dan tako da je najbolje da napunite limenu kutiju i "zaboravite" na njih na koji dan :)

0 comments:

Post a Comment