Pumpkin Spice Latte / Kafa sa bundevom

Pumpkin Spice Latte

Kafu pijemo ritualno, jednu ujutru i to je to... Kasnije nemamo nikakvu potrebu za istom a i ako preskočimo tu jutarnju ne fali nam... Znači nisam zavisna od kafe i ne volim onu klasičnu, sa socem, ali volim da se "igram" sa kafom, volim da joj dodam po nešto neobično, da je pretvorim u nešto mnogo više od kafe.


Cinemagraph
Pumpkin Spice Latte
Pumpkin Spice Latte

A i u vreme bundeva svake godine se trudim da probam po neki novi recept sa ovom božanstvenom namirnicom. Ideja stavljanja bundeve u kafu mi je bila i više nego neobična ali dala sam joj šansu i prijatno se iznenadila. Kafa, bundeva, začini, pavlaka i... ja sam u raju (barem na trenutak)...

Cinemagraph

Potrebno je:
(za 4 osobe)

4 espresso kafe (od 50 ml)
700 ml mleka
2 pune kašike pirea od bundeve
3 kašičice meda (po ukusu)
pola kašičice cimeta
po malo mlevenog đumbira, karanfilića i muskatnog oraha
ulupana pavlaka za serviranje (po želji)


Pumpkin Spice Latte

Način pripreme:
Mleko sam zagrejala zajedno sa pireom od bundeve i medom, zatim sam ga procedila da ne bude eventualno krupnijih delova bundeve pa dodala i začine.
Skuvala sam espresso u ZEPRESSO TREND aparatu za kafu. U kafu sam zatim dodala pripremljeno mleko, sve blago promešala i sipala u čaše za serviranje. Od gore sam stavila malo ulupane slatke pavlake i posula sa malo cimeta te servirala.

Pumpkin Spice Latte

Savet: Ako nemate aparat za espresso onda skuvajte običnu jaču kafu pa sačekajte da se malo prohladi i procedite je tj. sipajte samo onaj deo bez soca i onda malo jače zagrejte onu mešavinu sa mlekom i to je to.


Pumpkin Spice LattePumpkin Spice Latte
Pumpkin Spice LattePumpkin Spice Latte

Savet: Ako imate gotovu Pumpkin Spice mešavinu možete i nju koristiti mada u suštini to je mešavina cimeta, karanfilića, đumbira i muskatnog oraha...


Pumpkin Spice Latte

Napomena: Na fotografijama kafa je servirana u Conte posrebrenom setu (manje šoljice za kafu) i Taiga setu od nerđajućeg čelika (veće šolje sa i bez drške) a sve to by Zepter.

0 comments:

Post a Comment