Pasta pesto sa brokolijem

Pasta pesto sa brokolijem

Još jedan od onih recepata, za pastu, za čiju pripremu vam treba onoliko vremena koliko i da se pasta skuva a krajnji rezultat je fantastičan, ili mi barem volimo ovaj tip sosa za pastu ;).
Pesto nije klasičan, napravila sam ga sa lešnicima i rukolom a svemu sam onda dodala još i malo kuvanog brokolija...Veličinu i oblik paste birajte po želji ali meni se učinilo da bi se dobro uklopila neka sitnija pasta.


Pasta pesto sa brokolijem
Pasta pesto sa brokolijem

Potrebno je:
(za 4 osobe)

500 g sitnije paste
1 manji cvet brokolija
100 g pečenog lešnika
2 čena belog luka
100 g rukole
sok 1 limuna
40 g parmezana
himalajska so
oko 50-70 ml maslinovog ulja

Pasta pesto sa brokolijem

Način pripreme:
Pastu sam stavila da se kuva po uputstvu sa pakovanja.
U međuvremenu u električnu seckalicu stavila sam lešnik, rukolu, beli luk, parmezan, so, maslinovo ulje i limunov sok pa sve dobro smiksala. Ako je suviše gusto dodajte još malo maslinovog ulja ali pesto i treba da bude poprilično gust.
4 minuta pred kraj kuvanja paste u vodu sam dodala i brokoli iseckan na male cvetove (ili ga možete kuvati na pari iznad, u loncu gde se kuva pasta).

Pasta pesto sa brokolijem

Brokoli sam onda izvadila i prelila ledenom vodom pa dobro ocedila i sitno iseckala.
Pastu sam procedila (ali sačuvala malo vode od kuvanja), dodala pripremljen pesto i sve dobro promešala, dodala malo vode od kuvanja i opet promešala da postane onako ujednačeno kremasto a onda dodala i seckani brokoli, opet promešala i servirala.
Na tanjire za serviranje stavila sam pastu, od gore prelila sa malo maslinovog ulja, stavila malo seckanog lešnika, malo listića rukole, brokolija i još malo parmezana.

Pasta pesto sa brokolijem

0 comments:

Post a Comment