{Dešavanje} Fairy Platinum izazov


Sinoć je u Il Primo školi kuvanja održan Fairy Platinum izazov gde nam je Gorica Nešović otkrila svoje omiljene recepte a novinari po njima kuvali i takmičili se, mada suština je bila u druženju i dobroj hrane a ne takmičenju kao takvom.



"Svi mi sa velikim zadovoljstvom uživamo u tradicionalnim srpskim jelima poput svinjskog rolata, bureka sa mesom, pečene jagnjetine ili pastrmke, ali većina nas izbegava da priprema takva jela u svojoj kuhinji zbog nereda koji za njima ostaje. Sada se možete usuditi da spremate zahtevna jela, jer je Fairy Platinum tečnost za pranje posuđa stvorena da očisti i najupornije mrlje. Fairy Platinum pruža trostruko dejstvo na upornu masnoću: brzo  čišćenje, penu koja duže traje i efekat natapanja.Tradicionalna srpska jela su poznata kao masna i teška, ali i podjednako ukusna i izvrsna. Zbog kvaliteta kojima ova jela obiluju, mnogi ljudi u Srbiji sa uživanjem jedu ovakve specijalitete, ali se istovremeno i muče sa raščišćavanjem nereda koji nastane nakon njihove pripreme. Neretko se dešava da čuveni kuvari tradicionalne srpske kuhinje imaju savete i trikove za pripremu ovih izvrsnih jela, ali i trikove za pranje masnih šerpi i tiganja koji nakon te pripreme ostaju. Gorica Nešović, autor knjige „Sveska recepata za svaku sezonu“, otkrila nam je na ovom događaju svoju inspiraciju za kuvanje: „Ja zaista uživam u kuvanju, a tradicionalna srpska jela su pravi izazov za svakoga, prvenstveno zbog masnoće koja ostaje nakon njihove pripreme. Sada, kada imam Fairy Platinum, pranje posuđa za mene više nije izazov i mogu slobodno da eksperimentišem i uživam u kuvanju više nego ikada do sada.” "


Novinari su bili podeljeni u 5 timova i pripremali su jela po receptima Gorice Nešović...
Na meniju smo imali :

- pileću džigericu
- jake pileće šnicle
- narandžastu piletinu
- gibanicu
- pitu sa mesom


a pobednik je tim koji je spremao gibanicu :)


Bilo je zabavno, sve u svemu, a ja bih vas molila da mi kažete koji od ovih recepata bi prvo voleli da vidite na blogu jer ću i ja spremati par jela po njenim receptima i predstaviti ih vama (jedan već jesam a to je ova jagnjetina).

Više fotografija sa događaja možete videti ovde.
Post je nastao uz podršku Fairy Platinum.

6 comments:

irenalana said...

Ja glasam za jake snicle

Vibi said...

narandzasta piletina

Anonymous said...

Jedino sto je bez mesa - gibanicu.

Anonymous said...

Moj gles ide za narandzastu piletinu.

Snežana said...

Glasam za narandžastu piletinu!!!!!

yzse said...

Interesantna mi je džigerica. Sva ostala jela mogu da se prave na stotine različitih načina, ali šta to drugačije može sa džigericom?

Post a Comment