{REVIEW} Dukley City Lounge and Dukley Beach Lounge

Dukley Beach Lounge

Blog JA U KUHINJI... je zajedno sa Anom (Prstohvat soli) i food blogerima Jeanne Horak-Druiff (Cook Sister) (iz Britanije),  Michelle Minnaar (Greedy Gourmet) (iz Britanije) i Maria Lobanova (iz Rusije) imao čast i zadovoljstvo da proba "tasting menu" restorana Dukley City Lounge iz Beograda (Kralja Petra 44) i Dukley Beach Lounge iz Budve.


Dukley Beach Lounge

U manjim porcijama probati što više jela sa menija restorana... popriličan izazov. I mogu reći da sam ostala potpuno oduševljena. Oduševljena kombinacijom ukusa, prezentacijom, ljubavlju i strašću sa kojom je sve urađeno. 

Glavni kuvar restorana Dukley City Lounge iz Beograda je Nemanja Janković koji je proglašen za najmlađeg "Master sef "-a u Srbiji i ima 27 godina. Zaista skidam kapu i imam samo reči hvale. I iako su želeli da čuju i po koju kritiku, a ja zaista kad imam zamerku to i kažem... ovde sam ostala bez teksta ;)

Na meniju smo imali:

- Najbolje za početak: lokalna pršuta i kulen, marinirani kozji sir i brusketi sa paradajzom, bosiljkom i parmezanom.
- Tatar od tune sa emulzijom susama, pomorandže, oyster sisa i mirođije.
- Cammembert Brule: zapečeni Kamember sa koricom od lešnika i bibera, serviran sa džemom od brusnice i žalfije, na dimu od majčine dušice.
- Rižoto sa pršutom, bundevom, džemom od luka i čipsom od žalfije.
- Brancin punjen gamborima u holandez sosu sa mirođijom i limunom, glazirano povrće iz sous vide-a.
- Duck al' orange: pačije grudi, pire od batata sa cimetom, sos od pomorandže i Bermeta, sotirana špargla, emulzija kurkume i kamilice.
- Chammomile velvet panna cotta: panakota od kamilice i vanile u sosu od matičnjaka.
- Jaffa rendezvous: hrskava korica od lešnika, krem od čokolade i pomorandže, gel od pomorandže, amareta i cimeta

I sad ako treba da izdvojim jelo koje mi se najviše dopalo potpuno sam zbunjena jer svako ima u sebi ono nešto fantastično... Ipak ako bih morala tri su ostavila specijalan utisak a to je ovaj sir u ljutoj korici od lešnika (ispod zvona gde dim od majčine dušice lagano izlazi... jako lepo i efektno), zatim ova rolnica od brancina i škampa i svakako pačije grudi sa pireom od batata.

Dukley City Lounge

Međutim pošto se bliži letnja sezona od 15.5. restoran će preko leta biti zatvoren (do septembra) i kuvari se sele u Budvu (kao pojačanje) gde Dukley ima svoj drugi restoran a to je Dukley Beach Lounge. Ugostili su nas i tamo i predstavili nam deo i tamošnjeg jelovnika u predivnom ambijentu restorana.

Dukley Beach Lounge

Arhitekta koji je projektovao Dukley Beach Lounge želeo je da gost ima utisak da se nalazi na palubi broda i uspeo je u tome jer je osećaj zaista neverovatan. Ne vidite plažu koja je ispod vas već samo more, nebo i u daljini stari grad Budvu s jedne strane i Dukley Gardens (luksuzne apartmane) sa druge strane.

Što se hrane tiče tu je priprema Durga , koji radi već 10 godina sa poznatim Šefom Eric Chavot koji ima Michelin star zvezdicu i restoran u Londonu koji se zove Bistro Chavot.
Hrana čista poezija, prezentacija zaista vrhunska i svaki detalj je na svom mestu i baš onakav kako bih ga i ja skockala. Od izbora escajga, čaša, propratnog materijala, izbora muzike preko štampanog jelovnika (koji je pripremljen specijalno za nas) pa do hrane koja je zaista poezija raznih, perfetno izbalansiranih, ukusa.

Na meniju smo imali:

- Spiced lamb pate with hummous and tomato chutney
- Turbot grenobloise creamy polenta
- Riz au lait. Orange"Samo" tri jela jer smo prethodne večeri probali 8 a i čekala nas je večera (gde u tom trenutku nismo ni znali da ćemo probati 15+! (o tome nekom drugom prilikom)).
Najveći utisak sa menija je ostavila jagnjetina i chutney od paradajza... Zaista perfekcija, mada i sve ostalo je bilo savršeno. A o vinu koje su nam poslužili bolje i da ne pričam jer je bilo zaista savršeno i baš po mom ukusu ;)


Posle su nas malo provozali i po Dukley Gardens-u tj. njihovim luksuznim apartmanima i pokazali nam jedan manji i jedan veći zaista predivan i luksuzan... A i nisam znala da je marina Budve u njihovom vlašništvu... (više fotografija možete videti ovde i ovde).Moja zamerka na Budvu kao Budvu koja mi nije omiljeni grad u Crnoj Gori iako njihovo primorje jeste (mislim da i vrapci na grani znaju da sam ja zaljubljena u Boku i Herceg Novi) je nedostatak zelenila i samo beton koji mi para oči na sve strane. Ali oni su se zaista potrudili da ozelene svoje apartmane i zaista s pravom nose naziv Gardens :) a i kada se nađete u njihovom malom carstvu to je zaista paralelni svet koji nema veze sa ostatkom grada ;). Imate more, imate predivnu plažu, imate pogled i neki svoj svet... Perfekcija!

Za kraj bih se još jednom zahvalila domaćinima (Luki i Jeleni) na gostoprimstvu i svemu što su nam obezbedili tih par dana jer zaista sve je bilo brižno isplanirano i perfektno realizovano. 

6 comments:

Nale Coolinarija said...

Jako lep post, divni utisci i mogu samo da ti verujem na reč ;) Drago mi je da ste se fino zabavili. Hrana zaista deluje vrhunski...

Tanja Leković said...

Aaaaaah! Divno, zaista.

Andja said...

uh kakav pogled

Laura said...

Budi mi secanje na davno vrjeme kad sam letovala u budvi, prelep post !

What's for dessert? said...

Wow, koji užitak, super pogled i odlična hrana - bolje ne može

Jeanne said...

Oh wow - such gorgeous photos of our lovely weekend! Love the wiiiiiide angle shot of the deck and the apartments at the Beach Lounge. Will definitely be linking to your post as soon as mine go live :)

Post a Comment