Čorba od hokkaido bundeve


Još jedna čorbica od bundeve. Kupila sam slatku hokkaido bundevu i držala je tako za ukras... prosto mi je bilo lepo da je gledam ;)... a onda sam shvatila da je pod hitno moram iskoristiti... i... uz malo drugog povrća završila je u ovoj finoj i okrepljujućoj čorbici.
A kad sam već kod čorbice od bundeve da vas podsetim da je danas Delikatesni ponedeljak i da će deo tima magazina MEZZE (Marija, Ana, Zoka, Nevena, Jelena, Milkica i moja malenkost) kuvati čorbu od bundeve za Vas. Pa ako ste u prolazu dođite da se družimo :)



Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 manja hokkaido tikva (od oko 1 kg)
2 šargarepe
2 male glavice crvenog luka (ili jedna klasična)
2 čena belog luka
1 krompir
2-3 cm korena svežeg šumbira
morska so, biber
oko 1 l povrćnog bujona ili vode
malo maslinovog ulja



za dekoraciju:
malo slatke pavlake
malo tucane ljute paprike



Način pripreme:
U šerpu sam stavila seckan luk i šargarepu, posolila, prelila sa malo maslinovog ulja i dinstala na umerenoj vatri dok šargarepa nije krenula da rumeni. Onda sam dodala grubo sečenu i očišćenu bundevu i krompir, đumbir te beli luk i malo bibera. Sve zajedno sam kratko prodinstala a onda nalila vodom da ogrezne i kuvala oko 20-30 minuta tj. dok povrće nije omekšalo.



Presula sam sve u blender, smiksala, vratila u šerpu i kratko prokuvala, začinila po ukusu i servirala ukrašeno slatkom pavlakom i tucanom, ljutom, paprikom.

5 comments:

Anonymous said...

Аз съм от България.гокато преведа на Bulgarian има ужасно много правописни и смислови грешки.Аз си го разбиран, но моля да се направи нещо по въпроса.Снимките са много хубави!Рецептата-зву-
чи вкусно!
Р.S.виждам ,че тези дни си на тиквена вълна, почти няма рецепта, в която да не присъства тиква:)!

Anonymous said...

Olja, ove fotografije su nestvarno dobre! A recept - po obicaju sjajan! Corba od bundeve me uvek podseti na moje vencanje i jedan je od razloga da se voli jesen!

Dilajla said...

Fotkice prelijepe a juhica znam da je i preukusna.

Bite my cake said...

obožavam ju. fotke su predivne!

Branka - byB said...

Juhica od bundeve nikada dosta, a još kada je ovako dobra onda je baš dobro došla. Krasno izgleda, a lonac mi je isto tako jako lijep !

Post a Comment