Pasta u krem sosu sa svinjskim fileom i povrćem


Pastu volimo u svakom obliku, nekad pripremljenu sa svega par namirnica a nekada i ovako malo "bogatiju" i jaču, svinjski file možete zameniti i pilećim belim mesom a povrće svakako ostavite ili dodajte još i malo šargarepe i graška ;)


Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 pakovanje trobojne paste (500 g)
2-3 šalot luka ili jedna manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
250 ml slatke pavlake
40 g parmezana
malo maslinovog ulja
himalajska so, biber
1 svinjski file
300 g braon šampinjona
2 manje, zelene, tikvice
malo svežeg bosiljka
šaka pečenih lešnika


Način pripreme:
U većem tiganju, na malo maslinovog ulja propržila sam kolutove tikvica dok nisu porumeneli a onda ih izvadila na tanjir a u istoj masnoći ispržila šampinjone sečene na listiže pa kada su porumeneli i njih izvadila a u tiganj stavila sitno seckan šalot luk a posle minut i svinjski file sečen na trakice. Pržila sam ga često mešajući par minuta a kada je meso porumenelo dodala sam i slatku pavlaku i parmezan te beli luk i sve zajedno krčkala dok sos nije krenuo da se zgušnjava.


Kada je sos krenuo da se zgušnjava dodala sam pastu kuvanu prema uputstvu sa pakovanja, pržene tikvice i šampinjone, sve dobro promešala, dosolila i servirala.
Pri serviranju od gore sam dodala malo seckanog bosiljka, parmezana i lešnika.



Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

0 comments:

Post a Comment