Piletina sa mozzarellom u paradajz sosu


Volim domaći sos od paradajza, pogotovo u vreme kad paradajz ima ukus paradajza :) i jeste da zahteva malo više vremena da se pripremi ali vredi, ili mene barem smiruje to ljušćenje i čišćenje i seckanje paradajza, a možete napraviti i veću količinu, zamrznuti u porcijama koje vam trebaju pa kasnije vaditi i koristiti (u tom slučaju u sos nemojte dodavati pasirani paradajz već njega dodajte kasnije kad sos odmrznete i još malo prokrčkate.


Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 velike pileće grudi (isečene na 4 manje šnicle)
125 g mozzarelle

za marinadu mesa:
1/2 kašičice granula belog luka
1/2 kašičice granula crnog luka
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
malo maslinovog ulja

za paradajz sos:
malo maslinovog ulja
2-3 glavice mladog, crnog, luka
1 kašika koncentrovanog paradajza
500 g svežeg paradajza
500 ml pasiranog paradajza
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
himalajska so, biber
malo šećera (ako je sos kiseo)


Način pripreme:
Priprema paradajz sosa: Na malo maslinovog ulja prodinstala sam sitno seckan luk, a kada je omekšao i kašiku koncentrovanog paradajza. Sve sam dobro promešala pa dodala na kockice seckan paradajz (oljušten i bez semenki), a posle par minuta i pasirani paradajz. Dodala sam i malo šećera, soli, bibera i ostalih začina i sve zajedno krčkala 30-ak minuta a onda minut pred kraj i beli luk.


Priprema mesa: Meso sam isekla na tanje šnicle, posula mešavihom začina za marinadu a posle pola sata i ispekla u tiganju po par minuta sa svake strane. Dodala sam deo paradajz sosa, na meso stavila mozzarellu, poklopila i krčkala sve zajedno 5 minuta.
U međuvremenu sam skuvala pastu prema uputstvu sa pakovanja i pomešala sa ostatkom paradajz sosa. Meso sam servirala sa pripremljenom pastom.


Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

1 comments:

Anonymous said...

E dobra ideja za letnju veceru (u nasem slucaju glavni obrok u toku dana). Probamo!

Post a Comment