Dimljena skuša sa mladim krompirima


Skuša sama po sebi je jako fina i zdrava riba a tek dimljena... ma ne znam šta da vam kažem... za svaku je preporuku... Dovoljno joj je 10-15 minuta u rerni i spremna je a sad od priloga zavisi dužina pripreme... Pečeni mladi krompirići sa mladim lukom nama je jako fina kombinacija ali isto tako dobro bi išla i klasična krompir salata ili krompir sa blitvom ili... I slobodno stavite neku ribu više jer je i sutra dan hladna savršena!



Potrebno je:
(za 4 osobe)

4-6 dimljenih skuša (zavisi od veličine)
1 kg mladih krompira
1 veza mladog, crvenog, luka
1 veza mladog, crnog, luka
1 veza mladog, belog, luka
50 g crnih maslina
kašika kapra
malo svežeg ruzmarina
malo maslinovog ulja
1 limun
50-70 ml belog vina (ili vode)
malo svežeg peršun lista
(himalajska) so, biber



Način pripreme:
U pekač sam stavila oljušten krompir sečen na četvrtine, posolila ga, prelila sa malo maslinovog ulja i belog vina, promešala, poklopila i stavila u rernu na 200 stepeni na 40-ak minuta.



Posle tog vremena otklopila sam pekač, krompir malo promešala, dodala na rebarca sečene sve tri vrste mladog luka i nastavila sa pečenjem 15-ak minuta.
Posle 15-ak minuta tj. kada je krompir blago porumeneo stavila sam dimljenu skušu, preko kolutove limuna i poklopila pa vratila u rernu na 15-ak minuta.
Kada sam izvadila pekač iz rerne dodala sam masline, kapar i sitno seckan peršun list, ostavila par minuta da odmori a zatim servirala.



Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

0 comments:

Post a Comment