Juneći pilav / Beef pilaf

Juneći pilav

U Jerininoj sveščici postoji recept za pileći pilav ali pošto taj već imam na blogu a već neko vreme sam želela napraviti juneći evo ovako ćemo... Slikam i pišem njen recept za pileći a dajem moj za juneći jer i sama Jerina je zapisala da se isto prave ;)

Juneći pilav
Juneći pilav

Priređen pilav sa pilećim mesom
"S piletom postupimo kao predhodno (pile kao i uvek obarimo) Dve glavice crna luka sitno saseckanog pešuna sitno saseckanog propržimo na masti i dodamo pirinadž koji sam predhodno prala i 2 mlake vode sve izmešamo i nalijemo čorbom u kojoj se kuvalo meso osolimo obiberimo spustimo meso i ostavimo da nam se pirinač na tihoj vatri kuva isto se tako kuva i od  Govđeg i Jagnjećeg mesa."

Juneći pilavJuneći pilav

Potrebno je:

1 rozbratna (oko 500 g)
oko 500 g ribića
2-3-4 šargarepe
1 veća glavica crnog luka
oko 100 ml ulja
400 ml pirinča
so, biber
svež peršun list

Juneći pilav

Način pripreme:
Meso sam skuvala u supici, kao u predhodnom postu...
I zvači pri pripremi supe odvojila sam meso, oko 1.2 l supe i šargarepe za pilav.
Na dosta ulja (oko 100 ml) propržila sam sitno seckan crni luk, kada je postao staklast dodala pirinač i stalno mešajući pržila dok nije "pobeleo".

Juneći pilav

U vatrostalnu posudu na dno stavila sam seckano meso, seckanu šargarepu, pripremljen pirinač i nalila supom (kojoj sam još dodala kašičicu ipo soli) i posula malo peršun lista.

Juneći pilav

Pekla sam u rerni na 200 stepeni oko sat vremena tj. dok pirinač nije upio svu tečnost i stvorila se fina korica. Isključila sam onda rernu i pilav ostavila još 15-ak minuta u rerni a zatim servirala sa malo svežeg peršun lista i kriškom limuna.

Juneći pilav

Napomena: Sve recepte iz Jerininih kuvara možete naći na tagu Jerinini recepti!!

Juneći pilavJuneći pilav

0 comments:

Post a Comment