Biftek na salati / Steak Salad

Biftek na salati

Tako jednostavno a tako efektno i svečano jelo, gotovo za 15 minuta... Biftek možete zameniti i svinjskim fileom ili čak i pilećim bez problema...

Biftek na salati

Potrebno je:
(za 2 osobe)

2 šnicle bifteka debljine oko 3 cm

za marinadu i kasnije preliv za salatu:
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica granula belog luka
1 kašičic granula crnog luka
malo sveže mlevenog bibera
100 ml maslinovog ulja

i još:
200 g mix salata
200 g šarenog mini paradajza
125 g mini mozzarelle
1 tikvica
1 avokado

Biftek na salati

Način pripreme:
Marinadu sam napravila tako što sam sve sastojke promešala u teglici. Meso sam isekla na šnicle debljine 3 cm, premazala marinadom i stavila u frižider na par sati ili preko noći. U ostatak marinade dodala sam himalajsku so i isto odložila u frižider (jer je to preliv za salatu).

Biftek na salati

Sledećeg dana meso sam izvadila iz frižidera oko sat vremena pre pripreme, da poprimi sobnu temperaturu.
Liveni tiganj sam dobro zagrejala, dodala malo maslinovog ulja i stavila meso te pekla 3 minuta, okrenula zatim meso i sa druge strane pekla 3 minuta a onda ga izvadila na tanjir, prekrila alu folijom i ostavila da odmori 5 minuta. (Ako koristite svinjski file postupak sa mesom je isti a ako koristite piletinu onda je pecite koji minut duže).
U toj masnoći od mesa propržila sam tikvice na naglo.

Biftek na salati

Na tanjire za servirala stavila sam obilato mix salata, mini paradajz, mini mozzarellu, po pola avokada, iseckano meso (koje sam posolila neposredno pred serviranje) i tikvice pa sve prelila pripremljenim prelivom i servirala.

Biftek na salati

1 comments:

Anonymous said...

Iako nisam ljubitelj mesa ovo cu sigurno isprobati za neku specijalnu priliku. Jer, kad preporuci kraljica marinada, onda mora da je dobro!

Post a Comment