Sok od šargarepe i citrusa za jačanje imuniteta

 Sok od šargarepe i citrusa za jačanje imuniteta

Da li volite da pijete sokove, prave, prirodne sokove od voća i povrća? 
Sokovi su važni borci protiv raznih bolesti jer deluju alkalno na organizam, poboljšavaju varenje, daju energiju, čine da telo "zablista".
Da li ih pravite sami ili kupujete? Koji sokovnik imate i koristite?
Ja sam uvek za domaću varijantu soka i korišćenje što kvalitetnijih namirnica (po mogućnosti iz svoje bašte ili domaćinstva za koje znate da hranu proizvodi i za sebe ili iz organske proizvodnje).


ZEPTER  More Juice Press

A ako imate dobru volju da sok pravite sami i kvalitetne namirnice onda vam treba i kvalitetan sokovnik.
I nije svaki sokovnik isti, More Juice Press najpre gnječi, a zatim cedi voće i povrće, pri čemu važni hranljivi sastojci i enzimi ostaju sačuvani. Za razliku od klasičnih sokovnika sa sečivima koja se okreću velikom brzinom, More Juice Press se ne zagreva jer cedi sporo, pa zato sok napravljen u njemu minimalno oksidiše i duže ostaje svež.
Kratak review video More Juice Press-a koji smo napravili možete videti klikom na "dugme" ispod...




Kao što ste mogli videti u More Juice Press-u možete napraviti i super zdravu ledenu poslasticu (ali o tome nekom drugom prilikom)... 
Više o karakteristikama More Juice Press-a možete pročitati ovde a isti naručiti tj. kupiti ovde.

Cinemagraph

Kombinacija šargarepe, citrusa, korena đumbira i korena kurkume je zaista jako dobra za naš organizam a ne znam baš da bi me neko "naterao" da pojedem par svežih šargarepa odjednom, plus po koji citrus, a ovako ni ne osetim a u organizam unesem preko potrebne minerale i vitamine. 
Redovnim uzimanjem nekog ovakvog napitka podiže se imunitet a i svaka od datih namirnica ima svoje benefite tako da blagotvorno utiče na mnogo toga a ne samo na podizanje imuniteta.

ZEPTER  More Juice Press

Potrebno je:
(za 2 osobe)

2 pomorandže
1 crveni grejp
4-5 kumkvata
1 limun
8 mladih šargarepa
2 cm korena svežeg đumbira
2 cm korena sveže kurkume
kašičica meda po čaši (opciono)

 Sok od šargarepe i citrusa za jačanje imuniteta

Način pripreme:
Citruse sam oljuštila od spoljne kore (osim kumkvata, on ide ceo) i grubo isekla a šargarepu dobro oprala i takođe grubo isekla.
U More Juice Press naizmenično sam stavljala šargarepu, citruse i mali korenčić đumbira i kurkume.


Cinemagraph

Sok koji sam dobila malo sam zasladila medom a onda raspodelila u čaše (može i sa malo leda) i ukrasila sa malo seckanog kumkvata...


 Sok od šargarepe i citrusa za jačanje imuniteta

Savet: Ako napravite malo veću količinu soka sipajte ga u staklenu flašu i držite u frižideru, i iskoristite u roku od 72h.
Napomena: Iako je šargarepa jako zdrava treba voditi računa da ne preterate jer može doći do karotenodermije (dlanovi, stopala i drugi delovi tela poprime narandžastu ili žućkastu boju zbog visokog nivoa betakarotena u krvi). Ako primetite te promene jednostavno smanjite konzumiranje šargarepe i drugih namirnica koje sadrže betakaroten dok se boja ne povuče.
Isto tako grejp je jako zdrav i blagotvorno deluje na organizam ali treba vodite računa ako pijete neke lekove jer može smanjiti ili neutralisati njihovo dejstvo.

ZEPTER  More Juice PressZEPTER  More Juice Press

2 comments:

jelena307 said...

Koren kurkume, hm gde bih mogla da nadjem u Beogradu?

JA U KUHINJI... said...

jelena307: Ima ga u većim supermarketima a možeš koristiti i kurkumu u prahu ;)

Post a Comment