Minestrone sa kobasicom


Kad zahladni telo posto kao da vapi za jelima "na kašiku". I iako nisu baš živopisna i primamljiva na oko supice i jela ovog tipa jako prijaju našem telu... 
Sada da li ćete dodati malo pancete ili u ovom slučaju kobasice ili ne vaša je volja ali svakako što više vrsta povrća dodate to bolje...



Potrebno je:
(za 4 osobe)

1 veza mladog luka
1 glavica crvenog luka
2-3 celer štapića
3 šarene šargarepe
1 konzerva belog pasulja
1 glavica karfiola
100 g bebi spanaća
1 kobasica (opciono)
1 kašičica dimljene, ljute, paprike
himalajska so, biber
malo maslinovog ulja
1 kašika seckanog peršun lista
malo svežeg ruzmarina
malo svežeg bosiljka


Način pripreme:
Na malo maslinovog ulja prodinstala sam sitno seckan mladi i crveni luk te dodala sitno seckanu šargarepu i celer. Kada je povrće malo porumenelo dodala sam i karfiol, ljutu, papriku te sve nalila vodom i kuvala oko 20-ak minuta.
U međuvremenu sam u tiganju ispržila kobasicu seckanu na kolutove pa i nju dodala u supicu.


10 minuta pred kraj kuvanja dodala sam i pasulj, te sve začine i krčkala znači još 10-ak minuta a kada sam šerpu sklonila sa vatre dodala sam i spanać i sve dobro promešala.
Pri serviranju iseckala sam malo svežeg bosiljka od gore i posula sa malo parmezana a servirala sa tostiranim hlebom prelivenim maslinovim uljem (i natrljanog belim lukom).

3 comments:

Sanja Tabak said...

Dobre kobasice sve dižu na viši nivo! Odlične fotke :)

Anonymous said...

Za ovaj prohladan ali suncan dan, minostrone sa kobasicom je bio pun pogodak! Ovdasnja kobasica je vec dimljena, tako da je nismo prizili, vec samo dodali pri kuvanju. Jeli smo uz fracuski hleb sa aromaticnim puterom. Bilo savrseno. Hvala na receptu!

JA U KUHINJI... said...

Sladoled 😘💞

Post a Comment