Salata od kinoe i prokelja


Kinoa je zaista zahvalana namirnica, em zbog svojih nutritivnih vrednosti, em je sklona zaista raznim načinima pripreme. Danas vam nudim varijantu salate od kinoe koja može biti i samostalni, lagani, obrok, a možete je "obogatiti" i ovako nekim komadom mesa uz nama omiljeni sos od sveže brusnice :)


Potrebno je:
(za 4 osobe)

200 ml kinoe
600 ml vode
500 g prokelja
50 g suve brusnice
50 g oraha
sok jedne pomorandže
maslinovo ulje
himalajska so, biber


Način pripreme:
Prokelj sam očistila od spoljnih listova i kuvala u ključaloj vodi 5 minuta a onda prelila ledenom vodom pa dobro ocedila te isekla na "listiće".
Kinou sam dobro isprala pod mlazom hladne vode a zatim kuvala 15 minuta u 600 ml ključale vode. (Kada je kinoa upila tečnost bila je skuvana).
U prohlađenu kinou dodala sam prokelj, brusnicu, orahe i sve prelila miksom soka od pomorandže, soli, bibera i maslinovog ulja. Salatu sam dobro ohladila a zatim servirala.


Savet: Ako vam sama salatica nije dovoljna kao kompletan obrok možete joj "dodati" i komad mesa po želji. Ja sam ovog puta svinjski file umotala u pršutu, pekla po par minuta sa svake strane a onda servirala sa nekom varijantom sosa od brusnice iz ovog posta

Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

0 comments:

Post a Comment