Pomfrit iz rerne (mariniran u pivu) + Staropramen „Izazov za kulinarske blogere“


Da li već duže vreme želiš da pokreneš food blog ali uvek nađeš dobar izgovor da to ne uradiš? Te nemaš dobar aparat, te ne znaš ovo te ne možeš ono... Nema više izgovora, učestvuj u Staropramen „Izazov za kulinarske blogere“ i možeš osvojiti profesionalni foto aparat, kurs iz food fotografije i lepo "ulickan" blog. A šta treba da uradiš? 



Tokom trajanja konkursa (od 18. aprila do 8. Maja) da preko aplikacije na Staropramen Fejsbuk stranici postaviš svoje originalne recepte u formi slike i teksta koji će predstaviti tvoj „dobitni recept“ koji dobro idu uz Staropramen pivo. Dakle, pusti mašti na volju i osmisli pravu kombinaciju hrane i piva. Tema je hrana inspirisana češkom kuhinjom, hrana koja se dobro slaže uz pivo i hrana u kojoj se pivo koristi kao sastojak.



U žiriju, koji će odabrati finaliste, nalaze se blogeri koji su se prošle godine "igrali" sa Staropramenom: Gaga (Moje grne), Marija (Palachinka), Maja (Provereni recepti: Cook and Bakes), Maja (Vitki gurman),  Tanja (Kuhinja zaposlene žene) i ja (JA U KUHINJI...).
Prvih deset će dobiti poklon paket, a prvo troje idu u finale. Nakon završetka online takmičenja, stručni žiri ocenjivaće veštinu finalista uživo u finalu takmičenja,  samo će jedan poneti titulu Staropramen food blogera i dodatnu medijsku pažnju. SREĆNO!



A kad smo već kod piva evo jedna moja kombinacija koja jako dobro ide uz čašu piva.

Potrebno je:
(za 2-3-4 osobe)

za pomfrit:
1 kg krompira
1 kašičica ljute, mlevene, paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica suvog origana
2 kašičice parmezana (izostavite ako hoćete posnu varijantu)
1 ravna kašičica himalajske soli
50-70 ml maslinovog ulja

za umakanje pomfrita predlažem neki od sledećih sosova:



Način pripreme:
Krompir sam dobro oprala i isekla na trakice (nisam ga ljuštila). Stavila sam ga u činiju, prelila pivom (da ceo bude umočen u pivo), činiju prekrila providnom folijom i stavila u frižider na minimum 4 sata a može i preko noći.



Krompir sam izvadila iz piva, dobro prosušila, stavila u veću činiju i posula svim začinima i maslinovim uljem pa dobro promešala a onda u jednom sloju stavila u dva pleha (na papir za pečenje). Pekla sam ga 40-50 minuta tj. dok nije fino porumeneo (s vremena na vreme okrećući) na 220 stepeni na programu toplog vazduha.
Servirala sam odmah sa domaćim, ljutim, paradajz sosom i čašom Staropramen piva.

1 comments:

Unknown said...

Interesantno mi je kada recept "zvuči" ukusno pre nego što probaš da ga spremiš, a ovo zvuči.

Post a Comment