Orzo salata sa maslinama


Orzo je vrsta sitne paste koja oblikom liči na pirinač. Možete je koristiti kao dodatak supama i čorbama, može biti deo finog priloga uz ribu ili meso, a može biti i zaseban obrok ili salatica kao u ovom slučaju...

Potrebno je:

200 ml orzo paste (ili neke druge manje paste)
2 veze mladog luka
80 g maslina (mešanih)
2 kašike kapra
3 tvrdo kuvana jaja
maslinovo ulje
aceto balsamico
morska so
malo suvog origana


Način pripreme:
Orzo pastu sam skuvala prema uputstvu sa pakovanja, procedila, poprskala sa malo maslinovog ulja i ostavila da se ohladi.


U međuvremenu sam u činiju za salatu stavila seckan mladi luk, posolila ga, prelila sa malo maslinovog ulja i balsamica pa ostavila petnestak minuta (da odstoji) a onda dodala seckane masline, kapar, seckana jaja i ozro pastu. Sve sam dobro promešala, posolila, posula sa malo suvog origana i servirala.


Ovaj, moj, recept objavljen je u majskom broju magazina MEZZE na str. 42-43


5 comments:

sashkonela said...

Nisam nikada probala ovu testeninu, ali sam nabasala bas na neke dobre recepte. Ovaj tvoj je jedan od tih. Pravi letnji! I ako ne nadjem ovu testeninu, uvek se nadje neka druga, sitnija u kuci.

Anja said...

Jako, jako dobro. VOlim ovakve večere :)

Anonymous said...

Orzo sam cesto vidjala u Grckoj i po grckim restoranima ovde i u Belgiji. Super za letnji rucak ili veceru. Probacu, ako mi uopste budemo imali leto...

Tamara said...

moram ti priznati da sam se čudila kad sam na netu nalazila fotke za salatu s orzom, kod nas je orzo ječam a ječma na tim fotkama nije nigdje bilo.
Ovo je za mene divna, jednostavna salata s tjesteninom

prekratakdan said...

Ja sam isto ko Tamara pomislila da je to ječam, jer je za nas orzo ječam. Fina je i jednostavna ova salata.

Post a Comment