Purpurna jaja (jaja farbana u soku cvekle) / Beet-Dyed Deviled Eggs


Zgodan način da utrošite kuvana jaja od Uskrsa, i jako dekorativan. A pošto je juče bio i 1. maj, dan kada se obično roštilja, ako vam je ostalo roštiljskog mesa (ne mlevenog već onako šnicle) spremite ga u friz i sačekajte sledeći post na blogu :)
Nego da se vratim jajima. Suština kod ovih jaja je da se oljuštena, kuvana, jaja stave u sok od cvekle i u njemu drže najmanje 6 sati a najduže 48 h (u frižideru naravno). I rezultat su ovako jako dekorativna jaja. Punjenje je opet stvar vašeg ukusa a evo kako sam ih tačno ja napravila.


Potrebno je:

6 tvrdo kuvanih jaja
oko 500 ml soka od cvekle
2 kašike smeđeg šećera
1 veća tegla u koju staju jaja
1-2 kašike kisele pavlake
1 kašika sitno seckanog crvenog luka
1 kašičica sitno seckanog kapra
malo soli i bibera


Način pripreme:
Oljuštena jaja sam stavila u teglu i prelila mešavinom soka od cvekle i šećera. (Potrebno je da jaja potpuno budu utopljena u sok). Stavila sam teglu u frižider na nekih 15-ak sata s tim da sam je s vremena na vreme malo okretala da se jaja odlepe od ivice tegle i tu oboje.


Kada sam izvadila jaja, dobro sam ih prosušila na kuhinjskom papiru a onda isekla na pola, odvojila žumanca i pomešala sa sitno seckanim lukom, kaprom i malo kisele pavlake i onda špricom napunila jaja, od gore stavila još po jedan kapar i sve posula sa malo suvog vlašca.

1 comments:

Anonymous said...

Bađ lep efekt , super izgledaju. Ove godine gledam razne tehnike pa videh da se farbaju čak i lakom za nokte , koji se sipa u vodu :)

Post a Comment