Šnicle od batata / Sweet Potato Fritters

Šnicle od batata

Da li ste probali batat? Da li je sastavni deo vaše svakodnevne ishrane? Jako je zdrava, ukusna i svestrana namirnica (može ići i u slatka i u slana jela) tako da imate moju toplu preporuku da ga probate (ako niste) ili češće koristite ali ga jedete retko…

Šnicle od batata
Šnicle od batata
Šnicle od batata

Na blogu već imam par predloga kako da ga pripremite (na ovom tagu) a danas sa vama delim recept za šnicle od batata koje su same po sebi sklone dodavanju i oduzimanju namirnica ali osnova je batat, luk, jaja, ovsene, jogurt i brašno… A ja sam ih ovog puta obogatila adriatikos sirom i suvim vratom 🙈 a vi prema želji i ukusu…

Šnicle od batata

Količinu jaja, ovsenih, jogurta i brašna u suštini dodam odokativno… krenem sa jednim jajetom i ovsenim a onda spram količine batata dodam još jedno jaje, malo jogurta i brašna da sve to poveže u gustu smesu.
Šnicle možete pržiti (u maslinovom ulju) kao ja ili ih peći u rerni (na silikonskoj podlozi ili papiru za pečenje, okrenuvši ih jednom na pola pečenja).

Šnicle od batata

I opet ta “dekoracija” koja je sastavni deo jela… sos od najboljeg milerama u univerzumu (Pilos mileram iz Lidla), suvi vrat, rovito jaje i malo mini paradajza… Zaista sve zajedno jako fino i zasitno.

Šnicle od batata

I kao i uvek sve potrebne namirnice za ovo jelo možete naći u Lidlu a neke od njih su (batat, gusti jogurt, suvi vrat, suvi začin…) ovih dana i na akciji pa možete fino uštedeti.


Potrebno je:

za šnicle od batata:
1 veliki batat ili dva manja
2 jaja
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
50 ml Pilos gustog jogutra
150 g Pilos adriatikos sira
50 g Pikok suvog vrata
50 g ovsenih pahuljica
oko 100 g brašna
pola kesice praška za pecivo
kašičica Kania univerzalnog suvog začina

za sos:
200 g Pilos milerama
kašičica miksa začina (italijanska mešavina)
malo tucane, ljute, paprike

i još:
jaja
suvi vrat
mini paradajz

Šnicle od batata

Način pripreme:
Batat sam oljuštila, narendala i stavila u činiju za mešanje pa dodala predhodno prodinstan crveni luk (sa belim lukom), adriatikos sir, suvi vrat, jaja, ovsene pahuljice i začin pa sve dobro promešala.

Šnicle od batata

Zatim sam dodala jogurt, brašno (sa praškom za pecivo) pa opet sve dobro promešala i ostavila 15-ak minuta a zatim pržila na maslinovom ulju i vadila na rešetku.

Šnicle od batata

Sos od milerama sam napravila tako pto sam u mileram dodala italijansku mešavinu začina i tucanu papriku.
Jaja sam skuvala u air fryer-u tako što sam ih kuvala na 130 stepeni 11 minuta a onda stavila u ledenu vodu na par minuta. A možete ih i klasično rovito skuvati...

Šnicle od batata

Na tanjire za serviranje stavila sam par šnicli od batata, preko pripremljen mileram, list suvog vrata, jaje i mini paradajz.
Prijatno!

Šnicle od batata

0 comments:

Post a Comment