Podvarak sa kobasicama i bavarskim pecivom / Sausage and Sauerkraut


Današnji recept je u duhu Oktoberfest-a koji upravo traje... 
Napravili smo bavarska peciva (recept već imam na blogu ovde), ispekli kobaje i poslužili sa kiselim kupusom (nalik podvarku), rustičnim senfom i kriglom finog piva... 
Nije baš uobičajena klopa u našoj kuhinji ali prijalo je ;) 
I samo još da vas podsetim da je u toku darivanje, kome možete da se priključite na ovom postu... SREĆNO!


Potrebno je:
(za 2-3 osobe)

1 velika glavica crvenog luka
2 čena belog luka
500 g kiselog kupusa (ribanca)
malo maslinovog ulja
50 g pancete
2 manja krompira (ili jedan baš veliki)
malo himalajske soli, bibera
ravna kašičica kima
1 kašičica tucane, ljute, paprike (opciono)
oko 50 -100 ml svetlog piva
4 svežih kobasica (2 bavarske i 2 dimljene)
rustični senf sa borovnicama


Način pripreme:
U tučanom tiganju (na malo maslinovog ulja) propržila sam crveni luk seckan na rebarca, dodala sitno seckan beli luk, kockice slaninice a posle par minuta i kiseli kupus, još malo maslinovog ulja, soli, bibera i dinstala oko 30 minuta.
Pred kraj dinstanja dodala sam malo piva (tek toliko da "skinem ukuse" sa dna tiganja), kim, tucanu (ekstra ljutu) papriku i krompir (koji sam predhodno oljuštila, isekla na kockice i skuvala). Sve sam dobro promešala, od gore stavila kobasice (izbockala ih viljškom) i stavila u rernu na 220 stepeni na 40 minuta.


S vremena na vreme okretala sam kobasice i još malo ih buškala viljuškom da sokovi iz njih mogu da izađu i dodatno "začine" kupus. Pred kraj pečenja sam uključila opciju grila i kratko zapekla dok kobasice nisu fino porumenele sa obe strane.
Izvadila sam tiganj iz rerne, sačekala 10-ak minuta a onda kobasice i kupus stavila u bavarsko pecivo, prelila rustičnim senfom i servirala sa kriglom piva.

4 comments:

Tanja Leković said...

Opa! Idem polovinom oktobra u Minhen i jedva čekam! Zaletim se u neki od njihovih restorana ovog tipa i uživaaaaam! Jedino što ovaj njihov kupus je mnogo kiseo za moj ukus, za razliku od našeg podvarka, ali ni to mi ne smeta :-) Inače, toplo preporučujem svima da učestvuju u tvom darivanju, knjiga je odlična, dobila sam je za poklon za Novu godinu.

Petra Kranjica said...

Vau ovo savršeno izgleda!

irenalana said...

Koje si kobasice koristila za ovo jer savrseno izgledaju a mozda se mogu naci i kod nas

JA U KUHINJI... said...

irenalana: Koristila sam dve vrste, ove veće su bavarske a manje prodimljene. Nama su se više svidele te prodimljene a kupljene su u Maxiju...

Post a Comment