Frittata sa brokolijem i šampinjonima


Frittata je idealna za doručak, lagani ručak, večeru... birajte sami. Isto tako povrće koje ćete ubaciti stvar je ličnog ukusa i sastava frižidera. Mene je ovog puta interesovalo kako će se pečurke ponašati u ovoj vrsti tiganja i jako sam zadovoljna jer su maltene odmah krenule da se prže a ne da puštaju vodu pa više da se dinstaju nego prže...
Doduše nije potrebno da imate baš ovu vrstu tiganja da bi pravili frittatu, dovoljno je bilo koji koji može u rernu a ako nemate takav onda opet ne odustajte već povrće pripremite u tiganju, na ringli, a onda sve preručite u tepsiju koja ide u rernu i problem rešen ;)


Potrebno je:
(za 3 osobe)

1 glavica crvenog luka
50 g pancete
1 veći brokoli
300-400 g šampinjona
6-8 jaja
40 g parmezana
oko 100 g gaude
malo maslinovog ulja
himalajska so, biber
par grančica svežeg timijana

i još:
malo sveže rukole
mini paradajz
malo feta sira


Način pripreme:
Tučani tiganj sam stavila na ringlu da se dobro zagreje a onda dodala malo maslinovog ulja, luk seckan na renarca i slaninicu seckanu na kockice. Stalno mešajući pržila sam minit-dva a onda dodala i šampinjone seckane na listiže i nastavila sve zajedno da pržim narednih par minuta često mešajući. Kada su šampinjoni krenuli da rumene dodala sam i brokoli (koji sam predhodno isekla na manje cvetiće i kuvala 3 minuta u dosta ključale, slane, vode). Posolila sam, pobiberila, dodala mrvicu putera, malo timijana i sklonila sa vatre. Preko povrća sam stavila kockice seckane gaude a onda prelila mešavinom umućenih jaja i parmezana.


Tiganj sam zatim stavila u rernu predhodno zagrejanu na 200 stepeni na nekih 20 minuta tj. dok od gore nije fino porumenelo.
Izvadila sam iz rerne, sačekala mrvicu da se ohladi i od gore stavila malo rukole, mrvljene fete a sa strane mini paradajz.

2 comments:

mignonne said...

Divne fotkice i receptic, vec odavno zelim da nabavim te tiganje, zaista su sjajni!:))

Anonymous said...

Kakva predivna frittata! Dusu dala za jedan lagani subotnji rucak. A fotografije - nemam reci!

Post a Comment