Limunada sa jagodama


Ništa bolje nego u vrelim letnjim danima da sami napravite sebi, i sebi dragim ljudima, osvežavajući napitak... Za početak ovaj sa jagodama, dok ih još ima...




Potrebno je:
(za 4 osobe)

400 g jagoda
sok 3-4 limuna + 1 iseckan
meda po želji (kašika-dve)
1 l vode
dosta leda



Način pripreme:
Jagode sam oprala, očistila i stavila u blender pa dobro smiksala i propasirala (da se oslobodim bobica) (dobila sam 250 ml gustog pirea od jagoda).
Limun sam iscedila i procedila... dobila sam 120 ml.


U bokal sam stavila med, limunov sok i pire od jagoda pa sve dobro promešala a onda dodala kolutove limuna, vodu i dosta leda. Sve sam dobro promešala i servirala.



4 comments:

Zorica Stajić said...

Kakav divan osvežavajući i mirisni napitak a posebno mi odgovara što nema šećera u njemu. Hvala za ideju...

Una said...

Draga Olivera,
Vec dugo sa uzivanjem pratim Vas blog, ali nisam bas osoba koja mnogo komentarise. Medjutim stvarno nema smisla da se ne kaze par reci zahvalnosti i pohvale, za Vas izuzetan rad koji delite sa nama. Hvala puno na svim receptima, a posebno knjigama! Toliko truda, posvecenosti i kreativnosti je retko videti, i iskreno se divim Vasem radu. Za mene je pravo zadovoljstvo da gledam Vase fantasticne fotografije, koje bi se slobodno mogle naci u bilo kom vrhunskom casopisu. Bio bi pun pogodak ako biste organizovali neki mali kurs ili bar predavanje na temu fotografije hrane. Ako to nekad uradite molim Vas, obavestite i nas, Vase verne pratioce, da se momentalno prijavim! Bavim se par godina fotografijom, i iako nemam prilike da slikam hranu, svejedno bih volela da naucim nesto o tome.
Zelim Vam divno leto i sve najlepse u daljem radu!
Od srca,
Una

JA U KUHINJI... said...

Una hvala na lepim rečima i podršci. Volim da dobijem komentar i da znam šta ljudi koji svrate nablog misle o njemu :) i drago mi je da ti se osim recepata sviđa i fotografija, knjige i sve ostalo.
Što se radionice o fotografiji tiče zaista nemam u planu ništa slično jer sebe prvo ne smatram kompetentnom za tako nešto, ja sam puki amater koji voli da fotografiše a ne neko ko se školovao za to, a drugo osnove fotografije svi manje više znamo (otvor blende, ekspozicija...) i ne znam šta bi ja tu pričala... Sve ostalo je mnogo rada, proba i pokušaja i neka intuicija koja me vodi... a to je ma koliko htela neprevodivo u reči...:)

Branka - byB said...

Ova limunada je pravo osvježenje za ljeto, krasne su mi slike , sve skupa jako lijepo !

Post a Comment