Pavlova


"Život je poput priče, nije važno koliko je dug, već koliko je dobar. Ono što je prošlo, više ne postoji, ono što će biti, još nije došlo. Postoji samo jedna tačka u kojoj se sastaju i prošlo i buduće. U TOJ TAČKI JE CELI TVOJ ŽIVOT. ISKORISTI JE."      
Gabrijel Garsija Markes

Potrebno je:

4 belanca
200 g šećera

250 ml slatke pavlake + kašika šećera

200 g borovnica
200 g malina


Način pripreme:
Belanca sam umutila u čvrst sneg a onda dodala šećer i nastavila sve da miksam dok nije postalo čvrsto i sjajno.
Na papiru za pečenje napravila sam krug prečnika 20 cm, okrenula papir i istresla belanca, poravnala ih i unutra napravila kao "rupu".
Stavila sam u rernu na 120 stepeni program 3d topli vazduh i sušila je sat i petnaest minuta a onda isključila rernu i ostavila je još 15-ak minuta unutra i onda još malo onako u otškrinutoj rerni.


Tokom pečenja ništa mi nije popucalo ali pri sušenju tu i tamo a kada sam dodala voće još i više ali... nije smetalo.
Kada se džinovska puslica ohladila pažljivo sam je prebacila na tacnu za serviranje, premazala slatkom pavlakom umućenom sa kašikom šećera i od gore poređala voće.
Jako jednostavno, lagano a nekako prefinjeno i lepo...
Smazali smo je odmah tako da ne znam kako se ponaša kad stoji...


Ovaj recept šaljem Anji sa blogom Sweetheart kao domaćici ovomesečnog kruga igrice Ajme' koliko nas je čija je tema belanca.

6 comments:

Anonymous said...

Bas lepo izgleda, probacu da napravim :) Samo nisam razumela ovo sa papirom za pecenje, znaci napravim od papira krug precnika 20cm. Da li ga stavim u neki pleh? Ili kako?

Unknown said...

Jako lijepa, i nema veze ako je popucala. Kad stoji duže, meni barem, počne puštati šećerni sirup. I ja preferiram da napravim manju pa da ju odmah pojedemo.

prekratakdan said...

Divna je, toliko malo sastojaka, a tako efektno izgleda!

JA U KUHINJI... said...

Anonymous: Isečeš papir za pečenje veličine klasičnog pleha za rernu. Na sredini flomasterom iscrtaš krug prečnika oko 20-ak cm (uzmeš neki poklopac sličnog prečnika), onda okreneš papir da to iscrtano bude dola a pošto se fino providi vidiš gde je krug i tu staviš smesu od belanaca, prvo sve poravnaš a onda blago "izdubiš" i onda pečeš-sušiš...
Nadam se da je sada malo jasnije :)

Anonymous said...

Jeste, hvala :) probacu.

Branka - byB said...

Ova Pavlova izgleda tako lijepo i raskošno, i kod nas je omiljena, rijetko ostane za poslije.

Post a Comment