Dinstano povrće


Nama su jela ovog tipa sasvim dovoljna kao samostalan obrok, međutim ako ste navikli na "jaču" hranu onda vam ovo može biti prilog uz parče mesa. Recept je nastao još letos ali i sada posle svih praznika i jedenja "teške hrane" nešto ovako baš "vraća u život".

Potrebno je:
(za 2 osobe)

600 g (mladog) krompira
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
1 ljuta papričica
1 veća tikvica
1 kašika kapra
1 šaka maslina
malo svežeg peršun lista
malo maslinovog ulja
malo morske soli
malo pršute (opciono)


Način pripreme:
Na malo maslinovog ulja pržila sam krompiriće seckane na osmine dok nisu omekšali. Onda sam dodala luk seckan na rebarca, posolila i nastavila sa dinstanjem.Posle par minuta dodala sam ljutu papričicu seckanu na kolutiće i crvenu papriku seckanu na štapiće. Sve sam promešala pa dodala i tikvice seckane na četvrtine krugova... Sve zajedno povremeno mešajući dinstala sam dok svo povrće nije omekšalo a onda dodala seckan kapar i masline te peršun list i soli po potrebi.


Pred serviranje od gore sam nasekla malo pršute (ako želite postan obrok to izostavite)...

Napomena: Povrće možete stavljati po želji i sezoni ali zadržite princip rada i začina i svakako će biti fino i sa patlidžanom, karfiolom, kukuruzom, brokolijem, šampinjonima ili čim već...

Ovaj moj recept možete pronaći i u septembarskom broju magazina Mezze na strani 22.

7 comments:

Laka kuharica said...

Slažem se, za mene je ovo sasvim dovoljan glavni obrok. Uostalom, ima pršuta, a mislim da komadine mesa i ne treba jesti svaki dan. Ovakve stvari jako, jako volim, a nakon praznika zbilja treba malo ograničiti papicu.

sashkonela said...

Vec probala iz Mezze-a. Obozavam :)

Mimi said...

I mi cesto rucamo ovakve lagane stvarcice i bude nam dosta. Uz neki fini hleb, ma divota! :)

Zoka said...

Volim ovakva jela. Malo sira i ovo i meni super. Slike su diiivne :)

Anonymous said...

Super izgleda! a ova lijepa keramička tava,jel kvalitetna,koja je to firma?

JA U KUHINJI... said...

Anonymous o ovom tiganju sve možeš pročitati na sledećem linku http://1331999.blogspot.com/2012/06/penne-rigate-sa-piletinom-video-recept.html ... inače super je... imam ga od proletos i super se pokazao :)

Unknown said...

Ovo obavezno isprobavam! Obicno ovako pripremljeno povrce kupujem zamrznuto, a onda ga malo proprzim na ulju i to je to. Ovde postoje razne kombinacije, bas kao sto si i pomenula, ali ovako sveze pripremljeno, verujem da je sto puta ukusnije! Super recept!

Post a Comment