Toplo-hladna salata od paste i svežeg spanaća


Pošto leto kao da je još uvek tu, a i na pijaci sam videla da ima svežeg spanaća ovo je moj predlog za lagan obrok, prilog ili kako god ;). Ako do sada niste jeli svež spanać toplo vam preporučujem da probate.



Potrebno je:
(za 3 osobe)

250 g paste po izboru
2 veze mladog, crnog, luka
2 šargarepe
250 g šampinjona
1 paprika (ja sam imala zelenu a možda je bolja narandžasta, zbog šarenila)
100 g svežih listova spanaća
2 paradajza
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
malo morske soli
malo bibera
malo suvog origana



Način pripreme:
Pastu sam stavila da se kuva u dosta slane vode, po uputstvu sa pakovanja, a u međuvremenu sam u vok stavila malo maslinovog ulja, bacila mladi luk (posolila), propržila, dodala šargarepu seckanu na štapiće, malo sve zajedno pržila, dodala papriku seckanu na štapiće i pečurke seckane na listiće (posolila, pobiberila, dodala origana)... propržila... dodala malo belog luka seckanog na listiće... propržila...tu negde je bila gotova i pasta pa sam i nju dodala, sklonila vok sa vatre, dodalana kockice seckan paradajz i iskidane listiće spanaća, sve dobro promešala, prelila sa malo maslinovog ulja i servirala.



Inače ovaj, moj, recept možete naći i u letnjem dvobroju časopisa MEZZE na stranama 42-43... A novi broj samo što nije ;)

9 comments:

What's for dessert? said...

U tmurnim danima, ovo jelo je odličan podsjetnik na ljeto

irenalana said...

Savrsena! Primijetila sam je jos u mezze-u i moracu da je probam obavezno. Ma sto kila cu napuniti isprobavajuci sve sto vidim na blogovima mada moram priznati da je ovo tvoje spada u zdravija jela

Mimi said...

Fenomenalno! Kad sam bila mala ubedjivali su me da je svez spanac otrovan. Ne znam zasto...
Probacu ovu finu salatu.
Pozdrav!

Milica - Na tanjiru said...

Divan recept!
Super ideja za dodatak svježeg paradajza i spanaća. Ja često pravim takve paste (ili umjesto nje, stavim pirinač), ali izbjegavam paradajz, jer se odmah nekako skuva i sve bude kao sos, a to ne želim. Hvala, ne znam kako mi nije palo na pamet ranije :)
A svježi spanać, mmm... Divno, u salati sa avokadom i sokom od limete...

Anja said...

Prekrasno, svježi špinat je zbilja prefin :)

Bjanka said...

Dobra je i zelena! Ovo cu da probam, kuca mi je puna pasti, stavicu narandzastu pastu :) Kad bi stavljala "semenke" na ovo koje bi odabrala?

JA U KUHINJI... said...

Bjanka videla sam sve one divne paste koje si napravila, svaka čast... Od semenkica mislim da bih dobro išle suncokretove malo propržene ili susam... a sa spanaćem sam kombinovala i neki preliv sa makom tako da... slobodno eksperimentiši ;)

Bite my cake said...

uvijek su mi super ovakve kombinacije s tjesteninom!

Branka - byB said...

Svježi mladi špinat me iznenadio svojim okusom, koliko nisam bila navikla jesti ga svježeg toliko sam ga nakon isprobavanja zavoljela i rado ga pripremam na salatu. Ova mi je jako dobro iskombinirana i super izgleda ! Ukusan i dobar obrok !

Post a Comment