Sendvič sa dipom od avokada i poširanim jajetom

Sendvič

Ima li išta bolje od mirisa sveže pečenog peciva? Doduše i onda kad ne stižete da napravite sami hleb ne znači da ne možete uživati u savršenom pecivu... 
Lidlova pekara nudi zaista veliki asortiman raznog peciva i hlebova tako da svako može naći nešto po svom ukusu... Mene lično najviše oduševi kada u 90 posto slučajeva hleb koji uhvatim da stavim u kesu bude još topao, nekada i vreo... i prosto bih ga "smazala" tu na licu mesta :) 



Još jedna vrlo korisna "stvarčica" je mašina za sečenje hleba koja savršeno iseče svaku veknu, pa i onu vruću... A tako sečen hleb meni je idealan za sendviče...
Kod nas u kući mislim da jednom nedeljno za ručak imamo sendviče, ili kao "odmor" od "teške hrane" predhodnih dani, ili zbog nemanja vremena da napravim nešto "konkretno"... Mada i pojam sendviča je jako "rastegljiv" i može to biti baš fina i bogata trpeza.

Sendvič

Danas vam dajem ideju kako možete napraviti fin sendvič a podstaknuta Lidlom i njihovim takmičenjem u pravljenju sendviča, kome sam i sama prisustvovala pre nekoliko dana. Naime zajedno sa Majom i Milom bila sam deo žirija koji je birao najbolji sendvič... a takmičari su bili novinari... Bilo je dosta kreativnih radova i ukusnih sendviča nastalih sa raznim proizvodima iz Lidl pekare a i ostalog njihovog asortimana... Moram da priznam da su meni sendviči sa kroasanom bili baš onako primamljivi :)

foto by Lidl

Ipak ja sam se danas odlučila da sendviče napravim sa hlebom sa više vrsta semenki koji je po meni savršen, tako fino izbalansiran i svež danima... A onda sam napravila i puno "sitnica" da svako može napraviti sendvič po svom ukusu :), ja ću vam dati dve varijante od datih sastojaka a vi se možete poigrati po svom ukusu...


Sendvič

Napomena: Post je nastao u saradnji sa Lidl Srbija. (@lidlsrbija) gde možete nabaviti sve namirnice potrebne za ovaj recept.

Potrebno je:

za dip od avokada:
pola glavice crvenog luka
1 manji paradajz
1 zreli avokado
sok pola limuna
himalajska so, biber
malo maslinovog ulja

za dip sa kukuruzom:
100 g kuvanog kukuruza
100 g svežeg sira
2 kašike gustog jogurta
malo granula belog luka
so, biber
malo maslinovog ulja


Sendvič

za sos ala pesto:
100 g rukole
60 g lešnika
40 g parmezana
sok pola limuna
1 čen belog luka
oko 50 ml maslinovog ulja

i još:
jaja iz slobodnog uzgoja
mini paradajz
mini mozzarella
rupičasti, dimljen, sir
suva šunka
rukola
matovilac
crveni luk
crne masline
rotkvice


Sendvič

Način pripreme:
Priprema dipa od avokada: U činiju sam stavila jako sitno iseckan crveni luk, posolila i prelila sa malo maslinovog ulja pa ostavila da odstoji 15-ak minuta a onda dodala sitno seckan paradajz (očišćen od semenki tj. središnjeg dela) i izgnječen avokado. Sve sam prelila sa malo maslinovog ulja, posolila, pobiberila i dobro promešala.


Sendvič

Dip sa kukuruzom: U činijicu sam stavila sitan sir i gusti jogurt te dobro promešala, dodala zatim kuvani kukuruz, malo granula belog luka, soli, bibera i maslinovog ulja. Sve sam dobro promešala i prohladila.


Sendvič

Priprema sosa ala pesto: U električnu seckalicu stavila sam sve potrebne sastojke i pulsno miksala dok se sve fino nije spojilo. Po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja, do željene gustine.


Sendvič

Primprema poširanih jaja: U šerpicu sam stavila dosta vode i malo sirćeta. Kada je voda provrila napravila sam vir u vodi i stavila jaje te kuvala tačno 3 minuta. Posle tog vremena izvadila sam jaje rupičastom kašikom, stavila na kuhinjski papir a zatim servirala.



Priprema sendviča - varijanta I: Na parče hleba sa više vrsti semenki stavila sam dip od avokada, rotkvice, rupičasti (dimljeni) sira, paradajz, šunku, matovilac, poširano jaje i preklopila drugom kriškom hleba namazanu namazom od pavlake i maslaca...


Sendvič

Varijanta 2: Na krišku hleba namazala sam pesto, stavila preko dip od kukuruza, tanko sečen crveni luk, mozzarellu, mini paradajz, masline, rukolu, šunkicu i preklopila drugom kriškom hleba namazanom pesto sosom...

Sendvič

0 comments:

Post a Comment