Kinoa sa povrćem / Quinoa with Veggies


Leti telo prosto vapi za laganijom hranom. Ova salatica se jako brzo sprema, može biti sa sirovim ili na brzinu prženim povrćem, možete je jesti toplu, tek pripremljenu ili dobro ohlađenu, kod kuće, na poslu, na plaži, planini...



Potrebno je:
(za 3 osobe)

200 ml kinoe
600 ml vode

1 veća glavica crvenog luka
300 g braon šampinjona
2 manje tikvice
2 mlade šargarepe
šaka badema
2 čena belog luka
malo maslinovog ulja
(himalajska) so, biber
1 limeta ili limun



Način pripreme:
Crni luk sam sitno iseckala, šargarepu narendala, šampinjone isekla na tanje listiće a tikvice na malo deblje. Sve to možete uraditi ručno ili sa nekom seckalicom ovog tipa.
Kinou sam dobro isprala pod mlazom tekuće vode a onda stavila u šerpicu, nalila vodom i kuvala na umerenoj vatri oko 20 minuta tj. dok nije upila svu tečnost i omekšala.



Ako želite svo povrće možete koristiti i sveže i samo u njega ubaciti kuvanu kinou i začiniti ali ja sam ga ipak malo propržila tj. na malo maslinovog ulja prodinstala sam crni luk (posoljen) a zatim dodala šargarepu, šampinjone i tikvice i na jačoj vatri pržila 3-4 minuta. Zatim sam dodala sitno seckan beli luk, dodatno posolila, pobiberila i dodala kuvanu kinou te sve dobro promešala i servirala posuto sa malo mlevenih badema, limete, maslinovog ulja i eventualno gustog aceto balsamica.

1 comments:

Anonymous said...

Odlična salatica i uvek uživanje videti tvoje fotografije.

Post a Comment