Najjednostavniji (i najzdraviji) sladoled od voća (banane i maline)


Prirodniji sladoled od ovoga ne može. Već sam dala recept za sladoled od banane i možete ga naći ovde i sad možete vi njega napraviti i u blenderu ili električnoj seckalici, uz malo više muke, ali ako imate ovako neku "seckalicu" koja ima i dodatak za sladoled onda je to zaista mnogo lakše.
U početku sam bila malo skeptična ali na kraju potpuno oduševljena jer temperatura je baš onako spremna za jelo odmah i svoju varijantu voća možete kombinovati direktno u činiji za serviranje.


Recept da gotovo i ne postoji jer sam "smiksala" banane uz dodatak malina i malo mente... I to je sve a tako je fino i osvežavajuće.
Kombinaciju voća možete raditi po svom ukusu ali svakako predlažem da osnova bude banana zbog svoje slasti i kremaste strukture a onda dodajte po želji ili neko bobičasto voće, kajsije, breskve, mango...


Potrebno je:
(za 2 osobe)

3 zrele banane
150 g malina
malo mente


Način pripreme:
Banane sam oljuštila, isekla, stavila u kesu za friz i u friz preko noći da se smrznu. Maline sam takođe stavila u kesu pa u friz.
Kada sam htela da pravim sladoled 5 minuta pre voće sam izvadila iz friza a onda ga jednostavno stavila (naizmenično malo banane, malo maline) u ovaj multiprik sa nastavkom za pravljenje sladoleda i smiksala, stavila mentu, kašičicu i servirala, nikakav dodatak šećera, meda ili nečeg sličnog nije potrebno... Super fino i osvežavajuće je i ovako samo do sebe.
Savet: Ako želite možete zamrznuti kockice kokosovog mleka pa dodati i njih ali mislim da je smiksano voće samo po sebi dovoljno savršeno i osvežavajuže ;)

0 comments:

Post a Comment