{Dešavanja} "Večera u tami" by Nikšićko Tamno

Da li ste nekada jeli u tami, mislim potpunoj tami... i da ne znate šta sadrži svaki sledeći zalogaj (u smislu da niste vi pripremali hranu pa da znate šta da očekujete)? Tanja, Maja i ja, zahvaljujući Nikšićkom Tamnom imali smo tu priliku... Iskustvo puno smeha, spontanosti i dobrih ukusa.

Foto by Maja: sleva na desno: Tanja, Maja i Olja Tanja Maja Olja Tanja Maja Olja

Na samom ulasku zamoljene smo da se uhvatimo jedna za drugu i krenemo u tami spiralnim stepeništem gore. Uz malo saplitanja, gaženja... nekako su nas smestili za sto i ponudili prepoznatljivim ukusom Nikšićkog Tamnog a onda nas je u jednom trenutku Dragan pitao kakvo je predjelo. Predjelo? Pa tu vam je na stolu sve vreme reče on... Eh... Avantura večere u tami mogla je da počne :)


Foto from video

Sve se dešavalo u Supermarket Talas-u u Zemunu. A nas tri kao da smo se dogovarale uzele smo različite menije tako da smo na kraju probale od svega po malo (zamislite samo razmenjivanje hrane u mrklom mraku?!) ili prepoznavanje trenutka kada treba dopuniti čašu, o kucanju i "živeli" da i ne pričam.
Ja sam uzela goveđi meni što su bili listići bifteka prženi na puteru i servirani sa mix salatom (prefino), Maja je uzela svinjski meni što su bila glazirana svinjska rebarca (prste da poližeš) a Tanja pileći tj. hrskava pileća krilca (fino-fino). Posle je sledio slatkiš za koji smo u prvom trenutku bljeska minimalne svetlosti pomislili da je baklava (zbog trouglastog oblika) ali već na prvi zalogaj bilo je jasno da je nešto čokoladno. Učinilo mi se da tu ima i nekih svežih malina ili tako nešto i definitivno da ima narandže. Do kraja se nismo usaglasile da li je to bio tart ili brownies ali kada se svetlo upalilo tanjiri su bili prazni :) i videla sam da ono nisu bile maline već nar i da je kolač bio definitivno  i ultimativno čokoladan ;).


Foto from video

Ono što je mene, kada su se svetla upalila, iznenadilo je kada je Dragan rekao : "E znao sam da si to ti! :)" (pošto smo se već susretali na nekim dešavanjima) tako da sam izgleda i ja prepoznatljiva u tami :D. A to da sam za Goricu mislila da sedi u potpuno drugom delu prostorije bolje da ćutim... Žena je bila odmah s moje leve strane (do Dragana) a ja sam mislila da je daleko sa desne ;)
Bilo kako bilo jako lepo iskustvo koje vredi doživeti, pa možda napraviti i kući u sopstvenoj režiji ;)
A evo i kratkog filmića o toj večeri...

1 comments:

Unknown said...

Baš ti je bilo interesantno ovo iskustvo. Upoznala sam jednog mladića koji je ovako nešto probao u inostranstvu.

Post a Comment