Čoko-lešnik sladoled


A sad kada smo u predhodnom postu napravili keks možemo da pređemo i na sladoled. I mogu vam reći da je ovo najkremastiji sladoled koji sam napravila i to bez mašine za sladoled... a i jaja su kuvana tako da toplo preporučujem. 



Potrebno je:

3 cela jaja
3 kašike šećera
100 g tamne čokolade
250 ml slatke pavlake
1 prepuna kašičica kakao praha
100 g pečenih lešnika


Način pripreme:
Jaja sam stavila u lonac za kuvanje na pari, dodala šećer i stalno mešajući kuvala dok jaja nisu krenula blago da se zgušnjavaju. Presula sam ih u staklenu posudu i stavila u frižider da se potpuno ohlade.


U šerpicu sam sipala slatku pavlaku i kuvala je do tačke vrenja a onda dodala čokoladu seckanu na sitno, sklonila s vatre i sve mešala dok se fino nije sjedinilo, dodala sam onda i kakao i opet sve mešala, preručila u drugu posudu i ostavila da se potpuno ohladi (u frižideru).


Onda sam miskerom zasebno malo mutila jaja a posle i pavlaku, pa dodala jaja u mešavinu pavlake i čokolade i još sve zajedno kratko miksala a onda sipala u posudu za friz i stavila da se hladi. Posle jedno 40 minuta promešala sam smesu, dodala lešnik i opet vratila u friz da se potpuno stegne.
Servirala sam kao sendvič sladoled.

5 comments:

bojana said...

izgleda savršeno. u trenutku i ja imam sladoled od čokolade i lešnika u zamrzivaču, ali po drugom receptu. moraču da probam i ovaj.

Tamara said...

kod tebe sladoled za sladoledom a meni se čini da je ljeto sve dalje i dalje ;)

Vesna Nesic said...

Mora da je predivno kao laki fil za reformu, razlika je samo u masnoći. Uz keks kao mini tortice!
Mnogo mi se sviđa!

Unknown said...

Meni ide voda na usta koliko predivno izgleda..

Branka - byB said...

Uh predobro izgleda ! Možda ipak ne bih keksiće same kako sam rekla na prethodnom postu, ovaj odličan sladoled se ne odbija !

Post a Comment