Integralni keksići sa bademima i...




Ne znam zašto uvek kada želim da nešto napravim "savršeno" ispadne totalna katastrofa. Tako sam za cool okupljanje na Adi htela napraviti ove keksiće ali su iz meni nepoznatih razloga bili jako tvrdi i malo popucali i nisu izgledali onako kako sam ja htela a pošto je već bilo uveliko noć skontala sam u glavi da imam sve za ove keksiće pa da to može biti dobra zamena. I krenem ja lepo da merim, pravim i u zlo doba shvatim da imam mnogo više suvih sastojaka nego vlažnih i prosto ne mogu da verujem da sam opet nešto zabrljala i shvatim da sam umesto ml ja merila grame... I sad šta je tu je dodaj malo ovoga, malo onoga i ispečem jedan keksić da vidim da li se razliva ili ne... i bogami ostala sam ja do kasno u noć ali sam uspela napraviti keksiće koji liče na nešto. I ujutru moja slatkica pošto je pojela par onih "neuspelih" (inače super ukusnih) hoće i ovaj drugi... ja u neverici dajem joj (jer inače ništa integralno ni da primiriše) a ona oduševljena hoće još i još... I sad preti mi nestajanje keksića koje trebam nositi...kažem joj da jede ove druge a da ću joj ovih dana one opet napraviti ali... to veče sam dobila strašnju grdnju što sam sve keksiće dala... I kao što sam joj obećala napravila sam joj opet te keksiće sa nekim izmenama i dopunama i... to su ovi keksići...





Potrebno je:

240 g integralnog brašna
120 g ovsenih (zobenih) pahuljica
140 g smeđeg (nerafinisanog) šećera
pola kašičice praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
100 g grubo mlevenih badema
2 kašike nesquika (može i kakao)
3 jaja
120 ml nerafinisanog ulja (ja sam koristila od koščica grožđa)
2 kašike meda
ekstrakt vanile




Način pripreme:

U jednoj činiji sam pomešala sve suve sastojke a u drugoj blago ulupala jaja, dodala ulje i nežno promešala, dodala med, ekstrakt vanile (sve tečne sastojke) i onda time prelila one suve sastojke, sve dobro izmešala i krenula sa pravljenjem keksića.
Tu su na scenu stupila i deca koja su mi pomagala a proces je sledeći... Kvasili smo ruke vodom (da budu vlašne i da nam se testo ne lepi), uzimali po kašiku smese, spljoštili medju rukama i redjali u pleh na papir za pečenje... Ostavljali smo malo veći razmak izmedju zato što tokom pečenja narastu... I zbog cele te petljancije nisam imala vremena sve to i slikati :)




Pekla sam ih 15 minuta na 180 stepeni, vadila na rešetku da se malo prohlade a onda sam imala pomoćnike i u slikanju... i u pakovanju užine za đaka prvaka... I da izašlo mi je oo 50-ak keksića.




Keksići su isprobani od strane monchi ( 1 , 2 ), bikiNL2007 , mure, dara666 i malene007 i svima su se dopali pa probajte i vi :)
Evo dodajem i sliku od
nlo... fenomenalno izgledaju :) i opet jos dve od mure :)
Monsoon je ove keksiće pravila u okviru FBI rukavica i njene utiske možete videti ovde...
A evo i
Jasenkinih...

7 comments:

nlo said...

E pa da znaš da hoćemo:)))

Vali said...

Probat ću i ja. Odlično izgledaju.

Monika said...

o daaa...ja sam ih probala i bili su savršeni :)

nlo said...

Upravo ih jedem:))
Krasni su maslinka, hvala ti na receptu!
Slika je na coolinariki;-))

Andrea said...

Zanimljiv recept s lijepim fotkama, inače cijeli blog mi se jako sviđa.

Sanela Mallory said...

Baš su lijepi!

Sweet Corner said...

probano i savrseno!

Post a Comment