Tost ideje za doručak / Toast breakfast ideas - III od III


I danas na JA U KUHINJI... pijemo jutarnju kaficu i dajemo predloge za doručak na tostu... Slani predlozi (posni i mrsni) su već tu a sada evo i slatkih varijanti... 
I moram vam reći da puter od lešnika obavezno uvrstite u svoju stalnu "postavku" u frižideru jer se neverovatno lako pravi a savršen je, SAVRŠEN!



Inače ove i mnoge druge ideje za doručak možete naći u pdf knjizi "Džežverski doručak" koju je pripremila NajboljaMamaNaSvetu.com, omogućila Doncafé a recepte za vas su pripremile Moje GrnePrstohvat soliMilin KuvarKuhinja zaposlene žene i JA U KUHINJI....


Klik na sliku da preuzmete knjižicu u prf formatu...


TOST SA PUTEROM OD LEŠNIKA I BANANON


Potrebno je:
(za 2 osobe)

za puter od lešnika:
150 g pečenog lešnika
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika meda

i još:
2-4 kriški hleba po želji
2 banane
malo chia semenki malo goji bobica



Način pripreme:
Priprema putera od lešnika: U električnu seckalicu stavila sam pečeni lešnik i miksala sve dok lešnik nije postao tečan. Dodala sam zatim kokosovo ulje i med, dobro promešala, sipala u teglicu i stavila u frižider do korišćenja. (u hrižideru može stajati mesecima). Možete dodati i malo kakao praha ako volite.
Priprema tosta: Hleb sam tostirala, obilato namazala puterom od lešnika, porežala zatim kolutove banana i posula sa malo chia semenki i goji bobica.


TOST SA RICOTTA SIROM I JAGODAMA

Potrebno je:
150 g ricotta sira
korica pola limuna
1 čašika meda
150 g jagoda a mogu i borovnice, kupine, maline...
malo čokoladnih kapljica
malo seckanog lešnika
sveži listići mente
malo gustog aceto balsamica
6-8 kriški tost hleba


Način pripreme:
Ricotta sir sam pomešala sa koricom limuna i medom pa namazala na prepečen tost hleb. Od gore sam poređala seckane jagode (ili neko bobičasto vože tipa borovnice, maline, kupine...), posula sa malo čokoladnih kapljica i lešnika, prelila sa malo meda i gustog aceto balsamica i ukrasila sa svežim listićima mente.

3 comments:

Lily said...

Cesto u vasim receptima koristite kokosovo ulje, interesuje me da li je ono rafinisano ili nerafinisano, tj neutralno ili sa ukusom kokosa? Pozdrav!

JA U KUHINJI... said...

Lily, obično korististim neko od ova dva:
- http://www.suncokret.rs/hladno-cedena-i-devicanska-ulja/kokosovo-ulje
- http://online.idea.rs/#!/products/60033366/beyond-organic-extra-virgin-kokosovo-ulje-310g-beyond

Anonymous said...

Kako predivno izgleda! Nikad nisam pravila namaz od lesnika, a vrlo je jednostavno, naravno ako imas dobru seckalicu. A ovaj tost sa rikotom - to ja zovem dorucak!

Post a Comment