Tost ideje za doručak / Toast breakfast ideas - I od III


Ove nedelje na JA U KUHINJI... pijemo jutarnje kafice i dajemo predloge za doručak na tostu... Doručak kao najbitniji obrok ne mora uvek biti ustaljen, jednoličan...Ideje za doručak na tostu sam podelila u tri dela tj. slane posne, slane mrsne i slatke... Krećemo sa slanim posnim idejama koje ne moraju nužno biti doručak ;)


Inače ove i mnoge druge ideje za doručak možete naći u pdf knjizi "Džežverski doručak" koju je pripremila NajboljaMamaNaSvetu.com, omogućila Doncafé a recepte za vas su pripremile Moje Grne, Prstohvat soli, Milin Kuvar, Kuhinja zaposlene žene i JA U KUHINJI....
TOST SA HUMMUSOM I GRILOVANIM TIKVICAMA

Potrebno je:

za hummus:
1 konzerva leblebije
1 kašika tahini paste
sok pola limuna
himalajska so
50 ml maslinovog ulja
malo mlevenog kumina i korijandera
malo ljute, mlevene, paprike (opciono)

i još:
8 parčeta beskvasnog, integralnog, hleba
1 veća tikvica
1 veza rotkvica
malo maslinovog ulja


Način pripreme:
Priprema hummusa: U električnu seckalicu stavila sam kuvanu leblebiju (malo odvojila za "dekoraciju"), dodala  tahini pastu, himalajsku so, limunov sok, začine i maslinovo ulje  pa sve dobro smiksala. Preručila sam smesu u teglicu i držala je u frižideru do upotrebe. (može stajati do 2 nedelje).
Priprema tosta: U gril tiganju sam ispekla tikvice sečene na tanke šnite a zatim i prepekla hleb. Hleb sam namazala hummusom, stavila preko tikvicu, kolutiće rotkvica, malo zrna leblebije, posula sa malo ljute, mlevene, paprike i prelila sa malo maslinovog ulja.


KUKURUZNI TOST SA AKOVAKOM I LOSOSEM

Potrebno je:
(za 4 osobe)

za namaz od avokada:
1 avokado
1 šalot luk
malo limunovog soka
1 kašika sitno seckanog peršun lista
himalajska so, biber
malo maslinovog ulja

i još:
8 kriški kukuruznog hleba
100 g dimljenog lososa
1 manji krastavac
malo sveže mirođije
1 kašika kapra


Način pripreme:
Priprema namaza od avokada: U ekektričnu seckalicu stavila sam avokado, šalot luk, peršun, himalajsku so, malo limuna i maslinovog ulja pa sve dobro smiksala.
Priprema tosta: Kukuruzni hleb sam tostirala, namazala pripremljenim namazom od avokada, poređala od gore listiće dimljenog lososa, stavila zatim kolutove krastavca, malo kapra i sveže mirođije ze sve zalila sa mrvicom maslinovog ulja.

0 comments:

Post a Comment