BobiBoost - Mg Mivela bobičasta limunada (video recept)


U toplim danima (koji nam polako ali sigurno dolaze) ništa ne prija tako dobro kao ledena limunada, u nekom od svojih oblika... Recept za limunadu sa jagodama već imate, ili sa lavandom, ananasom, đumbirom... 
Danas vam predstavljam recept za limunadu sa bobičastim voćem koji je osmislio Centar dr Gifing. Ovaj i još par zanimljivih hrono napitaka na bazi Mg Mivele i voća i povrća možete videti na ovom linku i preporučujem da ih i sami napravite i obradujete svoj organizam :)
BobiBoost je zahvaljujući bobičastom voću bogat antioksidansima i pektinima kao i magnezijumom zahvaljujući Mg Miveli.



Mg Mivela je  prirodno mineralna voda koja sadrži 343 mg magnezijuma u jednoj litri (ujedno ta količina zadovoljava dnevnu potrebu organizma za magnezijumom). A s obzirom da je magnezijum mineral koji se ne proizvodi u našem organizmu neophodno je obezbediti njegov svakodnevni unos. I zato ja biram upravo Mg Mivelu kao vodu koju svakodnevno koristimo kako u napicima ovog tipa tako i samostalno kad ožednimo, šetamo, planinarimo... Jer magnezijum inače smanjuje umor, deluje antistresno a i povoljno utiče na mišiće pa je samim tim Mg Mivela savršena kada idemo na planinarenje (ili se bavimo nekom drugom fizičkom aktivnošću) i svakako svoj organizam i mišiće izlažemo naporu.


Pored toga ja sam s vremena na vreme znala da dobijem grč u nogama, pa i u snu i pri planinarenju, a onda sam pročitala da to može biti znak nedostatka magnezijuma u organizmu... I od kada pijem Mg Mivelu tih problema više nemam :)


Potrebno je:
(za oko 1 l bobičaste limunade)

2-3 šake bobičastog voća (borovnica, kupina, malina, ribizla...(po želji))
1-2 limuna
par listića sveže mente
stevia (po potrebi)


Način pripreme:
U blender sam stavila svo bobičasto voće, limun i nanu te malo Mg Mivele pa sve dobro smiksala a onda procedila pa sipala u bokal, dopunila Mg Mivelom i ubacila još malo kolutova limuna, bobica i listića mente te servirala.
Savet: Ne morate svo voće smiksati, možete recimo crvene bobice smiksati i napraviti limunadu a onda ubaciti cele bobice borovnica i kupina (kao na slikama), jednako je fino i možda još dekorativnije...
Napomena: Ako imate sokovnik onda voće možete "propustiti" kroz sokovnik pa dodati Mg Mivelu.


0 comments:

Post a Comment