Mini mesne štruce u paradajz sosu sa pasuljem


Prednost mini mesnih štruca je ta što svakom od ukućana možete ugoditi ;) Ako neko ne voli neki začin možete ga u njegovoj porciji izostaviti ili ako neko voli više ljuto više zaljutiti, punjenje je isto sklono ukusu i improvizaciji... I što je još jako korisno super je fino i hladno ili sledećeg dana podgrejano :)



Potrebno je:
(za 4 osobe)

za mesne štruce:
oko 800 g mlevene teletine
1 veća glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašičica sveže majčine dušice
1 kašičica suvog origana
1 kašičica dimljene,ljute, paprike
1 kašičica senfa
40 g parmezana
1 jaje
2-3 kašike hlebnih mrvica
himalajska so, biber

4 deblje kriške topljivog sira
oko 150 g tanko sečene slaninice


za umak od paradajza i pasulja:
malo maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kg paradajza
200-300 ml soka od paradajza
1 kašika koncentrovanog paradajza
malo šećera
1 kašika senfa
2 konzerve pasulja
1-2 kašičice sveže majčine dušice
himalajska so, biber


Način pripreme:
Priprema umaka: Na malo maslinovog ulja prodinstala sam 2 glavice crvenog luka a nešto kasnije dodala i beli luk. Polovinu sam onda odvojila za mesne štruce a u ostatak dodala koncentrovani paradajz, mešala 30-ak sekundi pa dodala seckan i oljušten paradajz te nastavila sa dinstanjem 15-ak minuta. Sledilo je dodavanje soka od paradajza, začina i krčkanje još nekih 5 minuta a onda i proceđenog pasulja.


Priprema mesa: U činiju za mešanje stavila sam meso, prodinstan luk i sve ostale sastojke pa rukama dobro sve promešala, ostavila u frižideru pola sata a onda formirala 4 štruce, u sredinu svake stavila veći komad topljivog sira i svaku umotala u tanke listiće slanine.
Slaganje: U pleh na dno sam stavila pripremljen umak, preko meso i pekla u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 45 minuta tj. dok slaninica fino nije porumenela a sos se zgusnuo.

0 comments:

Post a Comment