Hrana za najmlađe: Piletina sa povrćem i pirinčem


Vreme je mladog povrća... Treba to iskoristiti i ponuditi deci što češće... Uz malo dužu pripremu povrća iz njega možete izvući maksimalnu slast...



Potrebno je:
(za 2 deteta od godinu dana i više)

pola pilećih prsa (oko 250 g) (+ 100 ml mleka)
3 stabljike mladog crnog luka
1 veća mlada šargarepa
200-300 g mladog graška
malo maslinovog ulja
oko 100 ml pirinča
malo svežeg peršun lista ili vlašca
himalajska so (po ukusu)



Način pripreme:
Belo meso sam iseckala na sitne kockice, prelila mlekom i ostavila par sati da odstoji.
U šerpici. na malo maslinovog ulja, na tihoj vatri prodinstala sam sitno seckan mladi luk (da pusti slast) a onda dodala šargarepu (takođe sitno seckanu) i nastavila sa laganim dinstanjem da i ona pusti slast. Kada je povrće omekšalo dodala sam piletinu (koju sam prethodno procedila i obrisala) i dinstala dok nije pobelela i omekšala. 



Paralelno sam u dosta vode, malo posoljene, skuvala pirinač s tim da sam 5 minuta pred kraj dodala i grašak. Sve sam to procedila i znači s jedne strane tanjira servirala pripremljen pirinač a sa druge strane meso.
Možete pred kraj i sve zajedno spojiti, dodati eventualno malo putera, ili slatke pavlake i od gore posuti sa parmezanom... Sve zavisi od uzrasta i navika deteta.


Napomena: Šerpice sa fotografija su Metalac posuđe i možete ih potražiti u njihovoj on-line prodavnici ili nekom od mnogobrojnih prodajnih objekata...

5 comments:

Laura said...

Metalac posudje ti je extra, trazila sam na metalac sajtu ali nije ih bilo. Moja curica bi "pukla" od srece da ovo i ona ima.
Dobra hrana uvek kod tebe, pozdrav

Anonymous said...

Super si ovo prezentovala. Moj sin je u obanistu dobijao magicnu kombinaciju pirinac, povrce i piletina. Tako smo nastavili i kod kuce, mada sad nesto belo meso ne voli. Moze i ovako da se proba. Definitivno sa parmezanom ili rendanom gaudom.

Anonymous said...

Molim Vas recite mi gde ste nabavili ovo posuđe? Zaista je prelepo. Sandra,Vukovar

JA U KUHINJI... said...

Sandra ovog posuđa ima u svim Metalac prodavnicama...

Anonymous said...

Nažalost nema u svim. Zvala sam u Novi Sad,nemaju,a nisu ni imali. Hvala na odgovoru,pozdrav.

Post a Comment