Aromatičan pivski gulaš


Par svakodnevnih namirnica obogaćen sa par neobičnih začini i dobila sam sasvim neobičan štih sasvim "običnog" jela...


Potrebno je:
(za 4 osebo)

700 g junećeg ribića
700 g crnog luka
70 ml suncokretovog ulja
1 kašičica mlevene, slatke, papike
1 kašičica mlevene, ljute, paprike
1/2 kašičice cumina 
1/2 kašičice majorana 
1/2 kašičice korijandera
100 ml svetlog piva
morska so
malo svežeg peršun lista


Način pripreme:
Crni luk sam jako sitno iseckala (u električnoj seckalici), nasolila i prelila sa uljem pa stavila na vatru i poklopljeno, na umerenoj vatri, povremeno mešajući, dinstala oko 20-ak minuta. Posle tog vremena dodala sam sve začine, meso seckano na kockice i pivo, promešala, poklopila i narednih 2 sata (ili što duže to bolje) krčkala na tihoj vatri povremeno mešajući.


Ako vam tečnost ispari dodajte još po malo vode ali ja sam i ovako imala dosta safta tako da nisam dodavala više ali to zavisi i od jačine vatre. Ja sam kuvala zaista na prilično tihoj vatri i to satima tj. sve dok meso nije jako fino omekšalo. Pred kraj sam još malo dosolila i onda sam servirala sa kuvanim krompirom a može i pastom, pirinčem, palentom...

  

Napomena: S obzirom na hladnoće koje vladaju poslednjih dana krčkanje od par sati nije problem ali ako kući dođete kasno i mislite da nemate vremena za nešto ovako možete ga napraviti dan (veče) ranije i onda sledećeg dana podgrejati (kuvati) dok ne pripremite prilog i biće možda i bolji nego da ste ga jeli čim je bio gotov.


Recept za štampu

28 comments:

What's for dessert? said...

Ne volim pivo i onda sam kukavica probati jelo u kojem ima piva.

Dunja said...

Ja pivo obožavam, i u tijestu, a da o ovom prekrasnom gulašu i ne govorim. To pravim mojim gladušima. Divne su ti fotkice, nekako posebne, novi objektiv?

Tanja Leković said...

Već sam pravila jelo sa pivom i meso je sa njim fantastično mekano i ukusno. Sviđa mi se ovaj gulaš.

Ana said...

Divota!
Gulas sa pivom, to ne moze da ne valja :)

Moram se sloziti sa Dunjom, fotkice u poslednja 2-3 posta blistaju :)

Shacky said...

Posle celodnevnog lopatanja snega ovo je savršen ručak! Divne fotkice!

Vesna Nesic said...

Ovo je super da se to krčkanje izvede tokom noći ili u rerni, ako imate rernu sa tajmerom. Imam ovu rernu 5 godina i tek sam skoro otkrila sem alarma, kako tajmer funkcioniše, prava blagodet. Obožavam ribić u svim oblicima i naravno da moram ovo da probam uz prilog i čašu pivca!

Amaterka said...

Mmmm jako fino izgleda :)

Laka kuharica said...

Radim gulaš i s pivom i s vinom, kako mi je koje pri ruci i ne mogu shvatiti da se netko boji koristiti jedno ili drugo. Kuhanjem se odstrani sav alkohol, ali ostane posebna aroma. Ovakvi gulaši su pravi "grijači" za ove hladne dane. Odlično!

Bite my cake said...

Jako dobro!

julija said...

Inače koristim vino u kuhanju i sviđa mi se i sad ću samo pričekat da dragi stigne pa mu ovo spremiti! Sviđa mi se i to što se može na pola skuhati dan ranije i onda samo dokuhati sutradan! Fotke su pravo jestive! :))

Mimi said...

Pravile smo jednom gulas sa pivom i bio je odlican! U stvari, postao je deo naseg menija i to prilicno cesto. Ova tvoja verzoija je sjajna sa svim ovim zacinima.

Branka - byB said...

Gulaš sa pivom još nije bio na mome meniu, koliko god sam isprobala puno jela sa vinom toliko sam pivo nekako zaobišla. A ovo tako dobro izgleda, odličan gulaš !

Monika said...

Odličan gulaš! Volim sve varijante s junetinom, a posebno mi se sviđa dodatak kumina i korijandera te piva. Sigurno je okus poseban!

Petra Kranjica said...

Izvrsno izgleda.Jako volim kombinaciju mesa i piva.

Cinnamon and Thyme said...

Izgleda jako dobro! :) Njam!

Sandra said...

Predivno izgleda gulas! voda mi ide na usta samo gledajuci tvoje fotke! Njam njam....

Nely said...

Obožavam gulaše,ovaj mi je jako,jako primamljiv,biti će uskoro isproban:)

Unknown said...

Nešto slično sam i ja pravila pa znam da je sigurno dobro. Oduševljavaju me tvoji postovi, slike, način rada, pa i ovaj tvoj pečat! Pravo dobar!

Kuvarica Jela said...

Predivno, prava hrana za ovo vreme! :)

MBrando said...

Hy.
Imam pitanje. Možeš mi kazat šta znači "junećeg ribića" u engleskom ili slovenačkom? Google translate ne valja, jer pretvori besedu u nešto čudno XD
Volio bi ovo uraditi u petak, ako saznam kakvo meso mi treba.
Možda govora je o GOVEJI RIBICI?
Danke schön :)

JA U KUHINJI... said...

MBrando baš si me sad namučio jer sam pokušavala da nađem kako da ti objasnim koji je to deo mesa... Evo fotografije kako izgleda, a inače možeš koristiti i teleći ribić ili neki drugi "prošaran" deo mesa jer ribić je dobar što je tako "prošaran" i pusti taj želatin ili šta već... Nadam se da ćeš se snaći :)

MBrando said...

:))))))) JA BAŠ TI PUUUUNO HVALA maslinka. Jako mi je simpatično, kako si ti ova napisala. Da si se namučiola, hihi. Well, cooking isn't always as simple as someone thinks it is. Especially, when dealing with language barriers :>
Jako se mi sviđa, da si mi dala alternativu, jer kad nema dosti pare i radiš nešto za familiju onda je ova juneće ribić veliki problem za wallet.
Ali jedan put ču ga napravit ORIĐINALE. Imam več plan kakvo ču to srediti. Pola ja i pola majka. A onda ja pripremim i AJDEMO DA JEDEMO :).

Joše jedno pitanje. Mogu upotrebiti obično govedinu i tak isto da kuham 2+ sata (volim mesu da razpada kad ga jedeš, mmm). Baš svakakvo jeftiniju govedinu?

MBrando said...

Več brbota, prijetno miriše, izgleda PREDIVNO i još treba 1,5sata. Ali tako sam ZADOVOLJAN, jer je EASY recept i sve se samo radi. Samo staviš u lonac i onda uživaš nekoliko sata :)
Meso je u mojem primeru MLADA GOVEDINA, baš fina i sviježa!
Hvala ti za pomoč i mail!!!

Soon i will do some more of your stuff!

JA U KUHINJI... said...

MBrando :))

MBrando said...

I DID IT!!!!!!!!!!!! Tako dobro i tako na easy, da sam ti OZBILJNO HVALEŽAN za ovaj recept. Malo sam previše dao chillija u prahu, a jer volim ljuto, nije bio problem.
Zraven smo imali pečeno polento sa umešanim graškom i za konac palačinke sa bezgom, domačo skuto i marmelado.
Dajam ti 5/5!!!!!
Več planiram da ču u sljedečom mesecu si još jedan put skuhati ovaj golaž i zamrzniti ga. Tako ču imati brzi ručak, kad neču imati vremena da kuham.
Još jedan put. HVALA!

JA U KUHINJI... said...

Super, SUPER... baš mi je drago da si zadovoljan i da je sve dobro prošlo :).
Samo ako budeš radio za zamrzavanje koristi sve sveže namirnice (mislim na meso prvenstveno) jer ne valja ih zamrzavati više puta... Pozdra!

Unknown said...

sve je to lepo jos kada bih znao sta je cumin i gde da ga kupim bilo bi jos lepse

JA U KUHINJI... said...

Nebojša cumin je začin i ima ga u bolje snabdevenim prodavnicama (možda Super Veru, Merkatoru...) ali i bez njega jednako je fiiinoooo...

Post a Comment