Metalac vas daruje - TESTENINA (video recept)


Nadam se da ste upoznati sa akcijom koju je pokrenulo Metalac posuđe, pisala sam o tome ovde, a moje radove iz pedhodnih krugova možete videti pod tagom metalac posuđe...




Tim Metalca je odabrao tri recepta od pristiglih za ovaj, predposlednji, krug (testenina) i MinjiGagi i meni dao po jedan. Ja sam dobila da pravim "Zapečene makarone" a recept je poslala Jasmina Tošić. U nastavku ću kopirati originalan recept onako kako je meni stigao a kasnije i onako kako sam ga ja napravila. 




Recept koji je Minja pravila možete videti OVDE, Gaga OVDE a sve zajedno na jednom mestu na fb stranici Metalca gde se odvija i lajkovanje slike RECEPTA koji vam se najviše sviđa i AUTOR tog RECEPTA (sa najviše lajkova) dobija poklon iznenađenja od Metalca.


Jasmina Tošić - Zapečene makarone 

Sastojci:300 g spirala-makarone,200 g sira,1-2 jajeta,0,5 dl ulja,1,5 dl mleka,50 g maslina,50 g trapista,30 g parmezana. 



Priprema;Makarone skuvati u vrijućoj slanoj vodi oko 7-8 minuta, da se ne prekuvaju i ocediti.U veću činiju staviti sir, izmrviti viljuškom, ako nije sitni, dodati soli po potrebi, seckane masline, jaje, ulje i mleko, pa sve izmešati.U sjedinjenu masu dodati ocedjene makarone i sve ponovo blago promešatiVatrostalnu činiju malo podmazati tankim slojem ulja, pa izručiti pripremljenu masu i malo poravnati gornju površinu. Preko paste narendati trapist.Zapeći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.Služiti toplo, a preko paste posuti malo parmezana.



Petu epizodu serijala  "Metalac vas daruje" u video izdanju možete videti u nastavku :)


 

Potrebno je:
(za 3-4 osobe)


500 g spiralne, šarene, paste
200 g zlatarskog sira
200 g kravljeg, belog, sira sa 25 % mm
3 jaja
200 ml mleka
70 ml ulja
70-100 g raznih maslina
50-70 g trapista
50 g parmezana



Način pripreme:
Pastu sam stavila da se kuva po uputstvu sa pakovanja a u međuvremenu sam izgnječila sir, dodala jaja (sklonila pastu koja se u međuvremenu skuvala), mleko, ulje, seckane masline i sve dobro promešala (nisam solila jer je i sir slaniji a i masline isto). Prelila sam smesu preko paste, sve dobro promešala, izlila u podmazan pleh, narendala od gore trapist i zapekla u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta a onda izvadila, narednala parmezan od gore, bacila malo bosiljka i ukrasila po kojim mini paradajzom.


14 comments:

SENKA said...

Fenomenalno, jako mi se svidža!

Nevena Buljan said...

super, jako mi se sviđaju tvoji video uratci, ove posude su preprelijepe, a na pašti bih mogla živjeti svaki dan! :)

What's for dessert? said...

Obožavam zapečena jela. Što se videa tiče, super mi je onaj dio kad ribaš sir.

Zoka said...

Baš je lepo. Idealno za bezmesni ponedeljak. :)

Bite my cake said...

jako mi se sviša ovaj recept, i video je za svaku pohvalu!

Unknown said...

Recept je odličan,a video je odlično urađen,sa guštom sam pogledala.

Mimi said...

Jako mi se dopada dodatak maslina. Do sada ih nisam stavljala u zapecenu testeninu...

Unknown said...

Dopada mi se celokupna kombinacija sastojaka. Bas je po mom ukusu. Video snimak je odlican, a slicice predivne!

Marina said...

Uh, sve izgleda super!

Anonymous said...

ako procitas, mozes li mi reci gdje si nabavila ovu spravicu za vadjenje kospica? pretpostavljam da je to za visnje, ili je bas za masline?
pozdrav, jana.

JA U KUHINJI... said...

Jano sa ovom spravicom možeš vaditi kospice kako maslinama tako i drugom sličnom voću, doduše meni služi uglavnom za masline... A gde sam je kupila... joj imam je jako dugo tako da ti zaista ne bih znala reći ali pretpostavljam da ima u radnjama tipa HOME (u Ušću) ili tako negde a mošda i po marketima...

Sanja Manasijevic said...

Odlican video, deo gde razbijas jaja i ribas sir mi je savrsen.
Sve pohvale.
I pasta je super,naravno.

Maja T. said...

Ovo je diiiiiiiivan recept! Pravila sam (iako sam bila vrlo skepticna) i ispalo je fantasticno.Masline celom jelu dodaju poseban,osvezavajuci ukus i nikako ih ne treba izostaviti.A ceri kao salata je pun pogodak!

Vesna Cvetkovic said...

Gde moze, u Beogradu, da se kupi ova spravica za vadjenje kostica iz maslinki?

Post a Comment